Κατηγορίες

Κέικ με καραμελωμένα αχλάδια

Κέικ με καραμελωμένα αχλάδια
Νοστιμότατο και ζουμερό κέικ με αχλάδια και καραμέλα. Ένα από τα ωραιότερα φθινοπωρινά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε για να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας.

Υλικά
(για 6-8 μερίδες)

2 ώριμα αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
100 γρ. ζάχαρη
30 γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
125 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ζάχαρη ψιλή
50 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
2 αυγά
135 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. γιαούρτι ή γάλα



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ντύνουμε με λαδόκολλα μια στρογυλλή φόρμα με 20 εκ. διάμετρο.
2. Βάζουμε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να ζεσταθεί και να λιώσει, κουνώντας που και που την κατσαρόλα. Όταν η καραμέλα πάρει ωραίο καστανό χρώμα, σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και ανακατεύουμε. Γρήγορα αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε να καλύψει τον πάτο. Τοποθετούμε τις φέτες αχλαδιού από πάνω.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα χτυπάμε να ενσωματωθούν καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα ή το γιαούρτι.
4. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα αχλάδια και το στρώνουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-26 περίπου λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 10 λεπτά να ηρεμήσει, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε τη λαδόκολλα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;