Κατηγορίες

Τσάτνεϊ μήλου

31/10/2018 20:30, 0 σχόλια

Τσάτνεϊ μήλου
Κάτι ανάμεσα σε σάλτσα και μαρμελάδα με κομμάτια φρούτου, αυτό το γλυκόξινο chutney είναι υπέροχο για να συνοδεύσουμε τυριά, αλλαντικά αλλά και ψητά κρεατικά.

Υλικά

1 κιλό μήλα (μισά κόκκινα και μισά πράσινα), καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. καστανή ζάχαρη
200 ml μηλόξυδο
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
5 κ.σ. σταφίδα ξανθή
1 κ.γ. γαρύφαλο
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση
1. Ραντίζουμε τα κομμάτια μήλου με λίγο λεμόνι και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τα χρησιμοποιήσουμε.
2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μήλο. Δεν θέλουμε να διαλυθεί, αλλά να φαίνονται τα κομμάτια. Το τσάτνεϊ είναι έτοιμο όταν έχει την υφή μαρμελάδας.
3. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε σε βάζο που έχουμε αποστειρώσει.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;