Κατηγορίες

Μαρμελάδα αχλάδι με βανίλια

Μαρμελάδα αχλάδι με βανίλια
Αξιοποιήστε τα ώριμα αχλάδια φτιάχνοντας μια υπέροχη σπιτική μαρμελάδα, απαλή και αρωματική, που θα δώσει ιδιαίτερη γεύση στο πρωινό σας, αλλά και στα γλυκά σας ως γέμιση. Να διαλέξετε αχλάδια γλυκά και να τα αφήσετε να ωριμάσουν.

Υλικά

8 φλιτζάνια αχλάδια ώριμα, κομμένα σε μικρά κομμάτια
2 λοβούς βανίλιας, σχισμένους κατά μήκος και ξεσποριασμένους
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3-6 κ.σ. πηκτίνη σε σκόνη



Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια (και τα σποράκια). Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν και να μπορούν εύκολα να θρυμματιστούν με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας. Με το εργαλείο του πουρέ ή με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη μαρμελάδα στην κατσαρόλα (αφού αφαιρέσουμε πρώτα τη σχισμένη βανίλια) μέχρι να έχουμε ένα λείο σχεδόν πουρέ. Ρίχνουμε την πηκτίνη και αφήνουμε να πάρει βράση. Βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά.
2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, κλείνουμε με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε τα βάζα στο ψυγείο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;