Κατηγορίες

Τρουφάκια με ξερά σύκα και κακάο

Τρουφάκια με ξερά σύκα και κακάο
Ωμοφαγικά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη, πανεύκολα και ιδιαίτερα υγιεινά. Ξερά σύκα, αρωματικό κάρδαμο και ρούμι κάνουν αυτές τις μπουκίτσες ένα υπέροχο γλύκισμα.

Υλικά
(για 12 τρουφάκια)

200 γρ. αποξηραμένα σύκα
3 κ.σ. ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη συν περισσότερο για πασπάλισμα
1 κ.σ. ρούμι
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή μέλι (για τους μη vegan)
2 κ.γ. λάδι καρύδας, λιωμένο
¼ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι



Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα σύκα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε βραστό νερό να τα καλύψει και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά, ομοιογενής πάστα.
3. Με τα χέρια μας πλάθουμε τρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού. Αν θέλουμε τα κυλάμε σε έξτρα κακάο (ή καρύδα).
4. Καταναλώνουμε αμέσως ή τα αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο να σφίξουν περισσότερο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;