Κατηγορίες

Αχλάδια ποσέ σε γλυκό κρασί

10/09/2018 18:00, 0 σχόλια

Αχλάδια ποσέ σε γλυκό κρασί
Θέλετε ένα φινετσάτο γλυκό για ένα γιορτινό ή φιλικό τραπέζι; Σιγοβράστε τα αχλάδια σε γλυκό κρασί, περιχύστε τα με σιρόπι και απολαύστε τα με παγωτό βανίλια.

Υλικά
(για 6 μερίδες)

6 αχλάδια, καθαρισμένα
75 γρ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
365 ml λευκό γλυκό κρασί
1 κλωνάρι βανίλιας
2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση
1. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αχλάδια  και αφήνουμε να ποσαριστούν (όχι να βράσουν) σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά (αλλά να μη λιώσουν). Η διαδικασία θα περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα με το είδος των αχλαδιών.
2. Μόλις μαλακώσουν, τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας και τη βανίλια. Βράζουμε πάλι το σιρόπι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να μειωθεί σχεδόν στο μισό και να δέσει.
3. Περιχύνουμε τα αχλάδια με το σιρόπι τους και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;