Κατηγορίες

Κέικ καρότου με φουντούκι

Κέικ καρότου με φουντούκι
Καρότο, φουντούκια, τζίντζερ, κανέλα και νόστιμη επικάλυψη από τυρί κρέμα. Το αγαπημένο carrot cake σε μία διαφορετική εκδοχή που αξίζει να δοκιμάσετε. Η μαγιονέζα (δεν θα την καταλάβετε στη γεύση) του δίνει μια πιο υγρή και ζουμερή υφή.

Υλικά
(για ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.)

4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/4 φλιτζανιού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κ.γ. κανέλα
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
3/4 φλιτζανιού χοντροτριμμένα φουντούκια

Για το frosting
8 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
220 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζανιού μελάσα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. ή μια φόρμα για κέικ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη μαγιονέζα, τα δύο είδη ζάχαρης και τη βανίλια. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τζίντζερ και την κανέλα. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε. Διπλώνουμε στο μείγμα τα φουντούκια και το αδειάζουμε στη φόρμα.
3. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του να βγει καθαρή. Το αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και μετά το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
4. Ετοιμάζουμε το frosting: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια λεία παχιά κρέμα
5. Αφού κρυώσει το κέικ, το διακοσμούμε με το γλάσο και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;