Κατηγορίες

Κρέμα σοκολάτας στον φούρνο

10/09/2018 21:00, 0 σχόλια

Κρέμα σοκολάτας στον φούρνο
Ένα απολαυστικό επιδόρπιο με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή, για τους λάτρεις των σοκολατένιων συνταγών. Ό,τι πρέπει για τα φθινοπωρινά απογεύματα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
4 κρόκους αυγών
1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε τότε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
3. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα πυράντοχο μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος σε αυτό των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
4. Αδειάζουμε την κρέμα σε τέσσερα κεραμικά φορμάκια. Τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι η στάθμη του να έρθει έως τη μέση τους.
5. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί και φρούτα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;