Κατηγορίες

Κεκάκια με γιαούρτι και μύρτιλα

Κεκάκια με γιαούρτι και μύρτιλα
Πανεύκολα στην ετοιμασία τους, αφράτα και όχι πολύ γλυκά, αυτά τα κεκάκια (muffins) είναι ό,τι πρέπει για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου και όχι μόνο. Τα μύρτιλα (blueberries) δίνουν ιδιαίτερη γεύση και εμφάνιση.

Υλικά

(για 12 κεκάκια)

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 φλιτζάνι μύρτιλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, το λάδι, το αυγό και το γιαούρτι.
2. Προσθέτουμε τα στερεά συστατικά. Κρατάμε 1 κ.σ. από το αλεύρι, το οποία αναμειγνύουμε με τα μύρτιλα. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι μύρτιλλα και τα διπλώνουμε προσεκτικά μέσα στο μείγμα. Κρατάμε στην άκρη το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι μύρτιλα.
3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά τις θήκες για muffins ή χρησιμοποιούμε τα ειδικά χαρτάκια ή φορμίτσες σιλικόνης. Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα 2/3 με το μείγμα, μοιράζουμε τα υπόλοιπα μύρτιλα πάνω από τα κεκάκια και τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο μέσα στη φόρμα και έπειτα τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;