Κατηγορίες

Τιραμισού με φρέσκα σύκα

Τιραμισού με φρέσκα σύκα
Μια απολαυστική εκδοχή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού. Ό,τι πρέπει για επιδόρπιο τώρα που τα σύκα διανύουν την πιο νόστιμη περίοδο τους.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 σύκα
1 φλιτζάνι έτοιμο καφέ εσπρέσο
4 κ.σ. λικέρ Αμαρέτο
4 κρόκους αυγών
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1. Πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα σύκα. Ετοιμάζουμε τον καφέ, τον ρίχνουμε σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
2. Σε ένα μεταλλικό μπολ, βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά.
3. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μασκαρπόνε.
4. Βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ για περίπου 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
5. Μοιράζουμε μία πρώτη σειρά μπισκότα στα μπολάκια, απλώνουμε από πάνω μια δόση κρέμας μασκαρπόνε και πασπαλίζουμε με κακάο. Προσθέτουμε δεύτερη σειρά σαβαγιάρ και ακόμα μία δόση κρέμας και ολοκληρώνουμε με τα σύκα στην κορυφή.
6. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;