Κατηγορίες

Ρυζόγαλο με σύκα

Ρυζόγαλο με σύκα
Το αγαπημένο μας ρυζόγαλο σε μια καλοκαιρινή εκδοχή. Ζουμερό και κρεμώδες, αρωματισμένο με βανίλια και κανέλα και σερβιρισμένο με φρέσκα σύκα.

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
4 φλιτζάνια γάλα πλήρες
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
4 φρέσκα σύκα, κομμένα στα τέσσερα
ξύσμα πορτοκαλιού για διακόσμηση (προαιρετικά)



Εκτέλεση
1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ρύζι, την κανέλα και τη βανίλια. Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για περίπου 35 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μια κουτάλα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να έχει χυλώσει το μείγμα.
2. Αποσύρουμε το ρυζόγαλο από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ύστερα προσθέτουμε και ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
3. Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια με τα φρέσκα σύκα και προαιρετικά με ξύσμα πορτοκαλιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;