Κατηγορίες

Παγωτό βερίκοκο με μέλι

06/08/2018 13:00, 0 σχόλια

Παγωτό βερίκοκο με μέλι
Δροσιζόμαστε με ένα σπιτικό, ελαφρύ και κρεμώδες παγωτό βερίκοκο. Σε αυτήν τη συνταγή, ψήνουμε πρώτα τα βερίκοκα, ενώ προσθέτουμε μέλι και καστανή ζάχαρη στο μείγμα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά

450 γρ. βερίκοκα
1/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού μέλι καλής ποιότητας
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
2. Κόβουμε τα βερίκοκα στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε στο ταψί και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ζάχαρη. Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
3. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τις υπόλοιπες 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη μαζί με το μέλι, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη και το μέλι. Μόλις έχουμε ένα λείο μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα βερίκοκα και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή για όλο το βράδυ.
4. Παγώνουμε το μείγμα σύμφωνα με τις οδηγίες της παγωτομηχανής. Έπειτα το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;