Κατηγορίες

Τάρτα σοκολάτας με σύκα

Τάρτα σοκολάτας με σύκα
Λαχταριστή τάρτα με γέμιση σοκολάτας, βάση μπισκότου και φρέσκα σύκα στην επιφάνεια που θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση της. Γίνεται εύκολα, με λίγα υλικά και αποτελεί εξαιρετικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα.

Υλικά
(για μία μέτρια τάρτα)

250 γρ. τριμμένα μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή digestive
1/4 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι φρέσκα σύκα, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ και στρώνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. περίπου. Το πιέζουμε στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας. Ψήνουμε τη βάση για 10 λεπτά. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
2. Στο μεταξύ, κόβουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε ανά 30 δευτερόλεπτα και το αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν η σοκολάτα λιώσει εντελώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
3. Ρίχνουμε το μείγμα σοκολάτας πάνω στη βάση μπισκότου και βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
4. Για να σερβίρουμε, προσθέτουμε στην επιφάνεια τα κομμένα σύκα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν το επιθυμούμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;