Κατηγορίες

Σπιτική κομπόστα βερίκοκο

Σπιτική κομπόστα βερίκοκο
Δεν χρειάζονται πολλά υλικά, ούτε αρκετός χρόνος για να φτιάξουμε σπιτική κομπόστα και να έχουμε πάντα ένα γλυκό στο ντουλάπι μας. Εμείς σας δίνουμε μια βασική συνταγή για κομπόστα βερίκοκο. Για πρωινό παρέα με γιαούρτι, για επιδόρπιο μετά το φαγητό ή για να τη χρησιμοποιήσουμε σε διάφορα γλυκά. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξτε κομπόστα σχεδόν όλα τα φρούτα, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και μπαχαρικά ή αλκοόλ για έξτρα γεύση.

Υλικά
1,5 κιλό βερίκοκα, ώριμα και γερά
4 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι.
2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
3. Ρίχνουμε μέσα τα βερίκοκα και τα αφήνουμε να ποσαριστούν (να ζεσταθούν καλά) για 3-4 λεπτά.
4. Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα. Αδειάζουμε το σιρόπι στα βάζα, αφήνοντας περιθώριο λίγων εκατοστών από το χείλος τους. Κλείνουμε ερμητικά τα βάζα και τα βουτάμε σε νερό που βράζει (μέχρι εκεί που ξεκινά το καπάκι) για περίπου 20 λεπτά.
5. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και τα φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;