Κατηγορίες

Σπιτικό ζελέ καρπούζι

Σπιτικό ζελέ καρπούζι
Πανεύκολο και οικονομικό δροσερό γλύκισμα με το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά
(για 6 άτομα)

2,5 κιλά καρπούζι
100 γρ. καρπούζι κομμένο σε κομματάκια
20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Βγάζουμε τους σπόρους από το καρπούζι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Το περνάμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι. Θα πρέπει να πάρουμε περίπου 3 φλιτζάνια χυμό καρπουζιού.
2. Ζεσταίνουμε τον μισό χυμό καρπούζι και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο χυμό και ανακατεύουμε ξανά.
3. Μοιράζουμε τα κομματάκια καρπούζι σε 6 ατομικά μπολάκια και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα. Εναλλακτικά, τα βάζουμε όλα σε μια μεγαλύτερα φόρμα για ζελέ.
4. Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο ώσπου να πήξει το ζελέ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;