Κατηγορίες

Lemon pie στο ποτήρι

06/08/2018 17:00, 0 σχόλια

Lemon pie στο ποτήρι
Απολαυστική lemon pie σε ποτήρι, με βάση μπισκότου, κρέμα λεμονιού και σαντιγί. Τέλειο γλυκάκι για να κλείσουμε ένα καλοκαιρινό γεύμα. Δροσερό και πολύ ξεχωριστό στη γεύση.

Υλικά
(για 6-8 μερίδες)

300 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ, θρυμματισμένα στο μούλτι
3 κρόκοι αυγών
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζανιού κρύο ανάλατο βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
φέτες ή ξύσμα λεμονιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 2-3 εκατοστά νερό για να πάρει βράση.
2. Σε ένα μεταλλικό μπολ (σε μέγεθος που θα εφάπτεται στην κατσαρόλα) χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε το μεταλλικό μπολ πάνω από την κατσαρόλα (χωρίς να αγγίζει ο πάτος του στο νερό) και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, για περίπου 7-10 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
3. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο, ένα κομμάτι κάθε φορά, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα γυάλινο δοχείο, καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να δέσει και να πήξει.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
5. Στήνουμε το γλυκό σε ποτήρια βάζοντας εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο και κρέμα λεμονιού.  Προσθέτουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια και σερβίρουμε γαρνίροντας με φέτες ή ξύσμα λεμονιού.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;