Κατηγορίες

Δροσερή μους μόκα-σοκολάτα

11/06/2018 13:00, 0 σχόλια

Δροσερή μους μόκα-σοκολάτα
Ακαταμάχητος συνδυασμός σοκολάτας και καφέ σε μια εύκολη και γευστική μους.

Υλικά
(για 6 άτομα)

300 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος κρύα
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση
1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (σε ένα μεταλλικό σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς να το αγγίζει). Αποσύρουμε από τη φωτιά αμέσως μόλις λιώσει και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, τον καφέ και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
3. Προσθέτουμε το 1/3 περίπου της χτυπημένης κρέμας στη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Με μια σπάτουλα, διπλώνουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα σοκολάτας.
4. Μοιράζουμε τη μους σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλο το βράδυ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;