Κατηγορίες

Σεμιφρέντο με γιαούρτι, βατόμουρα και φιστίκι Αιγίνης

Σεμιφρέντο με γιαούρτι, βατόμουρα και φιστίκι Αιγίνης
Ένα εύκολο και κομψό ημι-παγωμένο γλύκισμα με πλούσια γεύση και υφή σαν μους, ιδανικό να μας δροσίσει μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού. Το καλύτερο; Δεν απαιτεί παγωτομηχανή.

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι
4 ασπράδια αυγών
1/3 φλιτζανιού συν 2 κ.σ. ανθόμελο
1/4 κ.γ. κρέμα ταρτάρ (κρεμόριο)
1/2 λεμόνι, το χυμό του
1/8 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψίχα από φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
150 γρ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
170 γρ. φρέσκα βατόμουρα ή ανάμεικτα μούρα για τη διακόσμηση



Εκτέλεση
1. Καλύπτουμε τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας μακρόστενης φόρμας 22x8 εκ. με  λαδόκολλα ή μεμβράνη.
2. Σε ένα μπολ συνδυάζουμε τα ασπράδια, το μέλι, το κρεμόριο και το αλάτι και το βάζουμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (το κάτω μέρος του μπολ δεν πρέπει να αγγίζει το νερό). Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα, 2-3 λεπτά.
3. Κατεβάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μεσαία προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα, περίπου 5-7 λεπτά.
4. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού
5. Προσθέτουμε και χτυπάμε μαζί μερικές μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα στο μπολ. Έπειτα διπλώνουμε απαλά την υπόλοιπη μαρέγκα μέσα στο γιαούρτι μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
6. Αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος στη φόρμα, προσθέτουμε από πάνω μία στρώση από βατόμουρα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες (κατά προτίμηση όλη τη νύχτα).
7. Για να σερβίρουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης και γαρνίρουμε με βατόμουρα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;