Κατηγορίες

Κέικ με γιαούρτι και ροδάκινα

Κέικ με γιαούρτι και ροδάκινα
Το ροδάκινο, τώρα το καλοκαίρι, έχει την τιμητική του. Μυρωδάτο και ζουμερό, μας αρέσει να το δοκιμάζουμε σε διάφορα γλυκά. Ένα απλό και νόστιμο κέικ για τον καφέ μας να μην το φτιάξουμε;

Υλικά

(για 8 μερίδες)

3 μεγάλα ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κ.γ. βανίλια ή εκχύλισμα αμυγδάλου
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1½ κ.γ. κανέλα



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα του κέικ.
2. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το γιαούρτι και τη βανίλια.
3. Σε ξεχωριστό μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
4. Με το μίξερ σε λειτουργία, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα αυγού-γιαουρτιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.
5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την κανέλα.
6. Στρώνουμε ομοιόμορφα το μισό μείγμα στη φόρμα ή στο ταψί, απλώνουμε από πάνω τα μισά ροδάκινα και πασπαλίζουμε με τα 2/3 ζάχαρης-κανέλας. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτουμε τις υπόλοιπες φέτες ροδάκινου στην κορυφή και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη-κανέλα.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει κα σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;