Κατηγορίες

Σπιτικές γρανίτες με σαγκρία

10/07/2018 13:00, 0 σχόλια

Σπιτικές γρανίτες με σαγκρία
Φτιάξε σπιτικές γρανίτες σε ξυλάκι με κόκκινο κρασί και φρέσκα φρούτα και ενθουσιάστε τους φίλους σας! Διαφορετικές, δροσιστικές και με υπέροχη φρουτώδη γεύση- ό,τι καλύτερο για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

Υλικά
(για 6 άτομα)

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρούτα της αρεσκείας μας (μήλο, πορτοκάλι, μούρα κτλ.)
3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα κομμάτια των φρούτων σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
2. Στο μεταξύ, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 2-3 λεπτά. Βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Περνάμε το μείγμα κρασιού-φρούτων από σουρωτήρι πάνω από δοχείο μέτρησης και κρατάμε τα φρούτα στην άκρη. Περνάμε και το σιρόπι από το κατσαρολάκι από το σουρωτήρι, πάνω από το ίδιο δοχείο μέτρησης.
4. Μοιράζουμε τα φρούτα σε ειδικές θήκες για γρανίτες. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με το υγρό μείγμα, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή. Τοποθετούμε τα ξυλάκια και βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;