Κατηγορίες

Τάρτα με φράουλες και τραγανή επικάλυψη

Τάρτα με φράουλες και τραγανή επικάλυψη
Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για γλυκάκι με ζουμερές φράουλες και τραγανή κρούστα (κραμπλ). Ό,τι πρέπει για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ αυτή την εποχή.

Υλικά
(για 1 ταρτιέρα 25 εκ.)

1½ φλιτζάνι αλεύρι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/8 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
500 γρ. φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες
2 κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να προκύψει ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τις φράουλες, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
3. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα τα 2/3 από το ψιχουλιαστό μείγμα του πρώτου μπολ. Το απλώνουμε καλά να καλύψει όλο τον πάτο της ταρτιέρας και τα τοιχώματα και το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να κολλήσει και να σταθεροποιηθεί.
4. Απλώνουμε από πάνω το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/3 από το ψιχουλιαστό μείγμα.
5. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει μια χρυσαφί απόχρωση. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;