Κατηγορίες

Μπισκότα αμυγδάλου με ταχίνι

14/03/2019 17:00, 0 σχόλια

Μπισκότα αμυγδάλου με ταχίνι
Νόστιμα και θρεπτικά, χωρίς αυγά και βούτυρο, τα μπισκότα αυτά είναι εύκολα στην παρασκευή τους και τρώγονται πολύ ευχάριστα - κι όχι μόνο σε περίοδο νηστείας- συνοδεύοντας το γάλα, το τσάι και τον καφέ μας.

Υλικά
(για 20-25 μπισκότα)

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. μέλι
220 γρ. ταχίνι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο άσπρο χοντροκομμένο στο multi
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
2. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το ταχίνι, το μέλι, τον χυμό και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα αμύγδαλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να προκύψει μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε ελάχιστο χυμό πορτοκαλιού.
3. Πλάθουμε με τη ζύμη μπαλάκια στο επιθυμητό μέγεθος.
4. Στρώνουμε δύο ταψιά με λαδόκολλα και τοποθετούμε σε αυτά τα μπαλάκια της ζύμης, όχι πολύ κοντά (παρά το ότι δεν πρόκειται να φουσκώσουν πολύ). Τα πιέζουμε λίγο με τα δάχτυλά μας ώστε να απλώσουν λίγο και τα ψήνουμε για 20- 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;