Κατηγορίες

Κέικ λεμόνι με γλάσο

Κέικ λεμόνι με γλάσο
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα ευωδιαστό και ζουμερό κέικ λεμονιού; Σας έχουμε μία καταπληκτική συνταγή για να το απολαύσετε μαζί με τον καφέ ή το τσάι σας.

Υλικά
(για 1 μεγάλο κέικ)

175 γρ. βούτυρο ανάλατο
175 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
120 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. baking powder
3 κ.σ. ψιλή ζάχαρη
Για το γλάσο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.σ. νερό

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιών, το γιαούρτι και ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε να ανακατεύουμε με το μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μαζί το μπέικιν πάουντερ ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε τρυπώντας με τη λάμα ενός λεπτού μαχαιριού αν είναι ψημένο εσωτερικά. Η λάμα θα πρέπει να βγει στεγνή.
4. Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει.
5. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ζάχαρη και το βράζουμε για 1-2 λεπτά.
6. Με ένα λεπτό μαχαιράκι τρυπάμε το κέικ σε όλη του την επιφάνεια και ρίχνουμε πάνω στην επιφάνειά του το σιρόπι ζάχαρης και το αφήνουμε να μουλιάσει καλά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
7. Ετοιμάζουμε το γλάσο: Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το νερό μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρευστο. Το απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ και στις άκρες ώστε να τρέχει στα πλάγια. Αφήνουμε λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί το γλάσο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;