Κατηγορίες

Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα

Μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα
Δεν υπάρχει παιδί που να μην λατρεύει τα γεμιστά μπισκότα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να τα φτιάξουμε στο σπίτι μαζί τους! Μία εύκολη συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Είναι τόσο νόστιμα που δεν θα θελήσετε να αγοράσετε ξανά τα έτοιμα!

Υλικά
(για περίπου 30 μπισκότα)

1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζανιού κακάο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
10 κ.σ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

Για τη γέμιση
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
3 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας



Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Το αφήνουμε στην άκρη.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε. Με τι μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά και να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
3. Πλάθουμε με λίγο υγρά χέρια μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα βάζουμε σε δύο επίπεδα ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα, σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Με το πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε λίγο να πλατύνουν. Βάζουμε τα ταψιά στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν.
4. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη μέχρι να συνδυαστούν. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε. Αφήνουμε τη γέμιση σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
5. Μεταφέρουμε την κρέμα σε  κορνέ και βάζουμε μια μικρή ποσότητα στην επίπεδη επιφάνεια από τα μισά μπισκότα. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα από πάνω και πιέζουμε απαλά να απλώσει η γέμιση. Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε αεροστεγή δοχεία σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και 2 ημέρες.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;