Κατηγορίες

Εθιστικό σοκολατένιο κέικ με φουντούκια

09/01/2017 17:00, 0 σχόλια

Εθιστικό σοκολατένιο κέικ με φουντούκια
Αν είναι να χαλάσουμε τη δίαιτά μας, ας το κάνουμε έχοντας μια καλή δικαιολογία, όπως για παράδειγμα ένα τέλειο σοκολατένιο κέικ με επικάλυψη από σοκαλάτα και φουντούκια!

Υλικά
(για 8-10 άτομα)

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
125 γρ. κουβερτούρα
5 αυγά
150 γρ. βούτυρο
1 ½ κ.γ μπέικιν
½ κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
120 γρ. φουντούκι χοντροκομμένο

Για την επικάλυψη
250 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρ. φουντούκια ολόκληρα ή χοντροκομμένα



Εκτέλεση
1. Σε κατσαρολάκι βάζουμε μία κουταλιά από το βούτυρο και σε χαμηλή θρεμοκρασία λιώνουμε την κουβερτούρα.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το υπόλοιπο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το τριμμένο φουντούκι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και τη βανίλια ανακατεύοντας χαλαρά. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι. Ανακατεύουμε λίγο με τη σπάτουλα και το μείγμα είναι έτοιμο.
3. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπολ.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε αν το κέικ είναι έτοιμο βυθίζοντας μέσα μία οδοντογλυφίδα. Αν βγει στεγνή, τότε το κέικ είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
5. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα τη σοκολάτα.
7. Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο σοκολάτας και σκορπίζουμε στην επιφάνειά του τα φουντούκια ολόκληρα ή αν τα προτιμάμε χοντροκομμένα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;