Κατηγορίες

Ανάμεικτα τρουφάκια σοκολάτας

Ανάμεικτα τρουφάκια σοκολάτας
Πανεύκολες σοκολατένιες μπουκίτσες, γεμιστές ή όχι με ξηρούς καρπούς, γεμάτες άρωμα και γεύση για τον πρωινό καφέ και τις απογευματινές λιγούρες.

Υλικά
(για 30-35 τρουφάκια)

Για τα τρουφάκια
500 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο αγελάδος
200 ml κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζανιού κονιάκ
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι τριμμένοι ξηροί καρποί (αμύγδαλα, φουντούκια)

Για την επικάλυψη

100 γρ. κακάο
100 γρ. καρύδα
100 γρ. τριμμένοι ξηροί καρποί (φουντούκια, καρύδια)



Εκτέλεση
1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε όλα τα υλικά για τα τρουφάκια εκτός από τους ξηρούς καρπούς.
2. Χωρίζουμε το περιεχόμενο σε δύο μπολάκια. Στο ένα από αυτά προσθέτουμε και τους θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε και τα δύο μπολάκια στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες μέχρι να σφίξει καλά η σοκολάτα.
3. Φοράμε πλαστικά γάντια, παίρνουμε με ένα κουταλάκι το μείγμα από τα μπολάκια και το πλάθουμε σε μπαλίτσες.
4. Περνάμε τις μπαλίτσες άλλες από το κακάο, άλλες από την καρύδα και άλλες από τους ξηρούς καρπούς. Τις τοποθετούμε στις ειδικές χάρτινες θήκες και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;