Κατηγορίες

Μαρμελάδα πορτοκάλι

Μαρμελάδα πορτοκάλι
Εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι με βελούδινη υφή. Είναι τέλεια πάνω σε φρέσκο ψωμί με βούτυρο, με γιαούρτι ή τηγανίτες. Ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσει η μέρα μας.

Υλικά

(για 1 βάζο μαρμελάδα)

1 κιλό πορτοκάλια ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
2 λεμόνια, τον χυμό τους
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
1 κόκκινο μήλο καθαρισμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια. Με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα βγάζουμε από τα πορτοκάλια ένα στρώμα από τη φλούδα τους, όσο πιο λεπτό μπορούμε. Το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
2. Βγάζουμε από τα πορτοκάλια το υπόλοιπο άσπρο μέρος της φλούδας και το πετάμε. Κόβουμε την ψίχα στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
3. Πολτοποιούμε την ψίχα στο μπλέντερ και μεταφέρουμε τον πολτό σε μια μέτρια κατσαρόλα. Αν προσθέσουμε μήλο (δίνει πιο βελούδινη υφή) το πολτοποιούμε και αυτό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη φλούδα, τη ζάχαρη (προσέχουμε όσο ζυγίζει ο πολτός τόση να είναι και η ζάχαρη) την αρμπαρόριζα και1 φλιτζάνι νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει στον πάτο.
4. Αφού η μαρμελάδα αρχίσει να δένει, μετά από 15  λεπτά περίπου, ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Το ότι η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη φαίνεται από την παχύρευστη υφή της στο κουτάλι.




Σχόλια

Guest
Guest - 02/12/2020 20:31Απάντηση
Τί ακριβώς είναι η αμπαροριζα?

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;