Κατηγορίες

Σολοκατένιο κραμπλ με αχλάδι και μπανάνα

Σολοκατένιο κραμπλ με αχλάδι και μπανάνα
Πανεύκολο και νόστιμο σοκολατένιο γλυκάκι με αχλάδι, μπανάνα και τραγανή κρούστα. Τρώγεται ζεστό, ιδανικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια από πάνω.

Υλικά
(για ένα μικρό ταψί ή 4 πυρεξάκια)

5 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
5 μπανάνες κομμένες σε μικρές φέτες
120 γρ. ζάχαρη καστανή
χυμό από ½ λεμόνι
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
100 γρ. αλεύρι
1 φλιτζάνι κουάκερ (βρώμη)
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1 κ.σ. σοκολάτα σε σκόνη



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια από το αχλάδι και ραντίζουμε με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί (ή σε ατομικά πυρεξάκια) μαζί με τις μπανάνες και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή.
2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κυβάκια από το βούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κακάο και την σοκολάτα και τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας μέχρι να σχηματιστεί μια ψιχουλιαστή  ζύμη.
3. Σκορπίζουμε το ψιχουλιαστό μείγμα πάνω από τα αχλάδια και τις μπανάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
4. Σερβίρουμε γαρνίροντας με μία μπάλα παγωτού και με σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά).




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;