Κατηγορίες

Πανακότα με γεύση εσπρέσο

Πανακότα με γεύση εσπρέσο
Δροσερό γλυκό και καφές μαζί! Ό,τι καλύτερο για να κλείσουμε ένα όμορφο δείπνο.

Υλικά
(για 2 άτομα)

1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1 1/2 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη
1 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ espresso
¼ φλιτζανιού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1.Τοποθετούμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα και τη σκόνη ζελατίνη και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσει τη ζελατίνη.
2. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά ακριβώς μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, αλλά να μην βράσει το γάλα, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη espresso, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε  σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
3. Μοιράζουμε το μείγμα κρέμας σε ποτήρια ή σε ατομικά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες να πήξουν. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σοκολατάκια σε σχήμα κόκκων καφέ.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;