Κατηγορίες

Σοκολατένια κεκάκια (muffins) με άρωμα καφέ

Σοκολατένια κεκάκια (muffins) με άρωμα καφέ

Υλικά

(για 12 περίπου μάφινς)

250 γρ. αλεύρι
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
3 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
3 γρ. μπέικιν σόδα
120 γρ. ζάχαρη
250 γρ. γάλα
50 γρ. κακάο
1 μεγάλο αυγό
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
75 γρ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και τον καφέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το μείγμα αυγών σε αυτό με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα 2/3 της σοκολάτας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
2. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες φόρμες για μάφινς και τις γεμίζουμε έως τα 3/4 του ύψους τους. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να σκάσουν από πάνω και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;