Κατηγορίες

Santa Lucia: Τα Αυγουστιάτικα Πιάτα Ημέρας

Santa Lucia: Τα Αυγουστιάτικα Πιάτα Ημέρας
Καταρχήν δεν έχω ξαναφάει ζυμαρικά με σάλτσα που δεν είναι μαγειρεμένη. Εσείς; Δε φτάνει που καίει ο καλοκαιρινός ήλιος, θα βάλουν να μας κάψουν με τα τηγάνια; Δεν χρειάζεται. 

1.Λοιπόν,έφαγα bucattini με φρέσκια ντομάτα, ωμή χωρίς μαγείρεμα, μαριναρισμένη 24 ώρες με βασιλικό σκόρδο και πιπέρι σιντσουάν! 24 ώρες γιατί το καλό πράγμα αργεί να γίνει.  

2.Στο τρίτο πιάτο υπάρχει το γνήσιο ‘italian touch’ του σεφ Μάσιμο Μποτούρα. Ο chef των αστέρων με την καλύτερη pesto συνταγή : pesto μυρωδικών με δυόσμο, μαϊντανό ,μαντζουράνα και βασιλικό, κρύο ψωμί και πουρέ γλυκού σκόρδου. Παρμεζάνα παντα.    

3.Ντολμαδάκια ημερας απο την Κρητική γιαγιά Ευαγγελία με μάραθο.

Μιλάμε για τη Santa Lucia. H ιταλική γωνία της Αρχελάου, δηλαδή η μόνη στην οποία μπορείς να απολαύσεις την χαρά της ζωής. Αυτό όμως είναι το λιγότερο που μπορεί να σου συμβεί εκεί. Γιατί μπορείς κι εσύ να απολαύσεις εκεί το σπαγγέτι των ονείρων σου. Αυτό διαπίστωσα ύστερα από μια βόλτα σε αυτήν τη hip γωνιά της Αρχελάου. Φρέσκα υλικά, know-how της πραγματικής Ιταλικής κουζίνας, άρα και κοσμοπολιτισμός. Σε τέτοιο σημείο που ενώ δοκίμαζα τα πιάτα ημέρας του καινούργιου μενού, δεν έδινα σημασία στις διακριτικές παρουσίες που κάθονταν δίπλα μου. Αλλά ας μην μιλάμε εμείς, ας μιλήσουν καλύτερα τα καινούργια πιάτα της  Santa Lucia που ξέρει καλά πως ό,τι δεν αλλάζει πεθαίνει. Γι' αυτό ζει και θριαμβεύει! 

Υ.Γ: Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το καλύτερο tiramisu της πόλης.Αν έχετε «σκάσει» πάρτε το οπωσδήποτε για το σπίτι.

Trattoria Santa Lucia, Αρχελάου 30, Τηλ 2121053112.Ανοικτα και την Δευτερα


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;