Κατηγορίες

Ευρώπη: Τα πολυαναμενόμενα εστιατόρια του 2019

Ευρώπη: Τα πολυαναμενόμενα εστιατόρια του 2019

Εμπειρίες exclusive δείπνων, συνεργασίες ανάμεσα σε πολυβραβευμένους σεφ και ιστορικά ξενοδοχεία, μενού που απογειώνουν τη δημιουργικότητα είναι ανάμεσα στις αφίξεις που ανανεώνουν τον γαστρονομικό χάρτη της Γηραιάς Ηπείρου.

Bob Bob Cité, Λονδίνο
Το εστιατόριο Bob Bob Ricard του σεφ Eric Chavot στο Σόχο μόλις απέκτησε αδερφάκι: το πολυαναμενόμενο Bob Bob Cite άνοιξε στις 14 Μαΐου στο εμβληματικό λονδρέζικο κτίριο Λίντενχολ. Το εστιατόριο μοιάζει να αιωρείται πάνω από το αίθριο και περιλαμβάνει 190 καθίσματα σε δύο χώρους, με επιπλέον prive αίθουσες προικισμένες με θέα στην πόλη και μεγαλειώδη διακόσμηση. Το μενού εστιάζει στη γαλλική country κουζίνα, ενώ δεν θα απουσιάζουν τα χαρακτηριστικά κουμπιά «παρακαλώ πατήστε εδώ για τη σαμπάνια» που προκάλεσαν αίσθηση στο Bob Bob Ricard. bobbobricard.com, κεντρική φωτό και κάτω



Ο σεφ Nathan Outlaw στο ξενοδοχείο Goring, Λονδίνο

Το ξενοδοχείο Goring περιμένει να υποδεχτεί ένα νέο εστιατόριο με έμφαση στα θαλασσινά, με επικεφαλής τον διακεκριμένο Nathan Outlaw. Στο μενού, ο σεφ θα εμπνευστεί από το γαστρονομικό παρελθόν του -έμαθε να μαγειρεύει θαλασσινά στο πλάι του Rick Stein και πλέον διαθέτει δύο βραβευμένα με Michelin εστιατόρια στην Κορνουάλη- ώστε να αναδείξει τον πλούτο των προϊόντων της πατρίδας του. Το νέο εστιατόριό του θα έχει θέα στον κήπο του ξενοδοχείου και θα απλώνεται εσωτερικά και εξωτερικά. Αναμένεται να ανοίξει, thegoring.com


@nathanoutlaw

Lutetia Brasserie, Παρίσι

Το Hotel Lutetia του 1910, που άνοιξε πέρυσι ξανά τις πόρτες του μετά από μια ανακαίνιση τεσσάρων χρόνων, μεταμορφώθηκε ριζικά. Στο πλαίσιο της αναγέννησης του ξενοδοχείου άνοιξε ξανά και το εστιατόριο Lutetia Brasserie υπό την έμπειρη καθοδήγηση του σεφ Gérald Passédat, ο οποίος βρίσκεται επίσης πίσω από το τιμόνι του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin εστιατορίου Le Petit Nice στη Μασσαλία. Για πρώτη φορά ο βραβευμένος δημιουργός φέρνει τις συνταγές θαλασσινών του στο Παρίσι και τις σερβίρει στους υπέρκομψους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Brasserie. hotellutetia.com



H.O.M.E., Λονδίνο
Ο Jason Atherton, που μεταξύ άλλων επιδεικνύει το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Pollen Street Social, αναμένεται να ανοίξει έναν νέο χώρο στο Μέιφερ στο Λονδίνο, που θα προσφέρει την εμπειρία ενός exclusive δείπνου. Με μόλις 16 θέσεις, το καινούριο αυτό εστιατόριο, με πιθανή ονομασία H.O.M.E., θα σερβίρει γεύσεις εμπνευσμένες από τα ταξίδια του σεφ. Αναμένεται να ανοίξει, jasonatherton.co.uk


@_jasonatherton

Arros QD, Λονδίνο

Ο καταξιωμένος σεφ Quique Dacosta, που έχει ήδη τρία βραβευμένα με Michelin εστιατόρια στην Κόστα Μπλάνκα ή Λευκή Ακτή, αναμένεται να ανοίξει το εστιατόριο Arros QD στο Λονδίνο. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν την εμβληματική κουζίνα του σεφ που συνδυάζει τις πιο εκλεκτές ισπανικές πρώτες ύλες με καινοτόμες μαγειρικές τεχνικές. Όπως υπονοεί και το όνομά του, το νέο εστιατόριο θα εστιάζει το ρύζι, αναβαθμίζοντάς το σε υλικό υψηλής γαστρονομίας. Ανοίγει 7/6, www.arrosqd.com





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;