Κατηγορίες

Ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος μαγειρεύει το πιο μυρωδάτο πέστο στην Santa Lucia

Ο ζωγράφος Γιώργος Σταθόπουλος μαγειρεύει το πιο μυρωδάτο πέστο στην Santa Lucia

Ο καταξιωμένος ζωγράφος παίρνει τη σκυτάλη από τον Σταύρο Ξαρχάκο και αυτή την Τρίτη μπαίνει δυναμικά στην κουζίνα της Santa Lucia. Θα σερβίρει πιάτα που συμπυκνώνουν την πιο αισιόδοξη πλευρά της ζωής, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα έργα του. 

Όσοι βρεθούν, λοιπόν, στην αγαπημένη τρατορία στο Παγκράτι το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από τα επιδέξια χέρια του Γιώργου Σταθόπουλου Fusilli al pesto (πάστα με πέστο μυρωδικών). Πρόκειται για ένα πιάτο-γαστρονομικό σύμβολο της Γένοβα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λιγυρίας. Η ιστορία του ξεκινά τον 19ο αιώνα και, σύμφωνα με την παράδοση, τα μυρωδικά που αποτελούν τη βάση της γνωστής σάλτσας πολτοποιούνται σε μαρμάρινο γουδί με ξύλινο γουδοχέρι, ώστε να μείνουν αλώβητα τα μεθυστικά αρώματά τους. Ο ζωγράφος θα ετοιμάσει, ακόμη, μια δροσερή πράσινη σαλάτα με γραβιέρα 36 μηνών ωρίμανσης και συκομαΐδα. 
Αυτή η βραδιά στη Santa Lucia θα είναι πολύ φωτεινή. Ένα διάλειμμα από την ιδιαίτερα απαιτητική καθημερινότητα. Θα φροντίσει γι’ αυτό ο Γιώργος Σταθόπουλος, η αισιοδοξία του οποίου βρίσκεται στο DNA των έργων του. Τώρα και των πιάτων του! Οι θεματικές Τρίτες στην Santa Lucia ήρθαν για να μείνουν. Κάθε εβδομάδα ξεχωριστές προσωπικότητες θ’ αναλαμβάνουν δράση, σερβίροντας πιάτα και ιστορίες που τα συνοδεύουν. Μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα της τρατορίας στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.Info: Santa Lucia, Αρχελάου 30, Παγκράτι. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε 212 1053112.Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;