Κατηγορίες

Οι πιο hot τάσεις στο φαγητό για το 2017

12/12/2016 22:00, 0 σχόλια

Οι πιο hot τάσεις στο φαγητό για το 2017
Από «σούπερ» μπαχαρικά μέχρι χυμό καρπουζιού, αυτές είναι μερικές από τις κυρίαρχες τάσεις που θα εμφανιστούν στα τραπέζια του κόσμου αλλά και στο Instagram το 2017.


Ο αμάρανθος είναι το νέο superfood

Μέτα την κινόα, ο αμάρανθος ή αμάραντος, που ανήκει επίσης στην οικογένεια των ψευτο-δημητριακών, θα κατακτήσει μια θέση στο τραπέζι μας. Πλούσιος σε φυτικές ίνες,  μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, αλλά και χωρίς γλουτένη, αποτελεί τη νέα υπερτροφή. Δεν είναι τυχαίο που η NASA έχει συμπεριλάβει τους σπόρους του αμάρανθου στο διαιτολόγιο των αστροναυτών. Μπορούμε να τον βράσουμε όπως ακριβώς και το ρύζι, να τον απολαύσουμε στο πρωινό μας και να τον χρησιμοποιήσουμε σε σούπες και ριζότο.



Το κουνουπίδι είναι hot!
Το παρεξηγημένο και τόσο ευέλικτο λαχανικό ήταν στα πάνω του το 2016, αλλά αυτή τη χρόνια η μανία με το κουνουπίδι αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά της. Ρύζι κουνουπιδιού, πίτσα χωρίς γλουτένη με ζύμη από κουνουπίδι και πιάτα με μωβ κουνουπίδι θα φιγουράρουν όλο και περισσότερο στους λογαριασμούς Instagram.



Super μπαχαρικά

Οι «σούπερ» τροφές έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα δημοφιλείς. Ήρθε η ώρα να βάλουμε στη διατροφή μας και τα σούπερ μπαχαρικά! Δίνουν μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό και συγχρόνως προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Ένα από αυτά είναι ο κουρκουμάς, ο βασιλιάς των φαρμακευτικών βοτάνων της Ανατολής. Το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη που έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, ακόμη και αντικαρκινική.

 
Τα λαχανικά ως κυρίως πιάτο
Τα λαχανικά είναι οι πρωταγωνιστές του μενού σε όλο και περισσότερα βραβευμένα εστιατόρια του κόσμου. Οι ειδικοί προβλέπουν πώς οι ρίζες (ρέβες, σελινόριζα, φινόκιο, παντζάρια, καρότα, αγκινάρα της Ιερουσαλήμ κ.ά.) θα είναι το next big thing το 2017.


 
Αντίο νερό καρύδας, ήρθε ο χυμός καρπουζιού!
Μετά το νερό καρύδας, ο χυμός από τη σάρκα και τη φλούδα του καρπουζιού, μαζί με λεμόνι, έρχεται να κατακτήσει τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Μέχρι και η Beyoncé αγόρασε πρόσφατα μερίδιο από μια εταιρεία που παρασκευάζει χυμό καρπουζιού.



Η μεξικάνικη κουζίνα (ξανά)
Πολύχρωμη, λαχταριστή και νόστιμη, η αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα επιστρέφει δυναμικά το 2017. Πέρα από τα διάσημα και αγαπημένα tacos, burritos και γουακαμόλε, υπάρχει ένας πλούτος από εξωτικά υλικά, τοπικές συνταγές και περίτεχνα πιάτα που είναι ελάχιστα γνωστά, στα οποία έχουν στρέψει την προσοχή τους κορυφαίοι σεφ απ' όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Noma, ένα από τα εμβληματικότερα εστιατόρια του κόσμου, θα μετακομίσει για ένα pop-up την άνοιξη του 2017 στο Μεξικό. Ο διάσημος σεφ του, René Redzepi, λατρεύει την ιστορία και τα μοναδικά ιθαγενή υλικά της χώρας.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;