Κατηγορίες

Τα πιο hot εστιατόρια της Ευρώπης για το 2016

Τα πιο hot εστιατόρια της Ευρώπης για το 2016
Από το Λονδίνο μέχρι τη Φλωρεντία, αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Ευρώπης που σίγουρα θα συζητηθούν τη φετινή χρονιά.


Carlo E Camilla, Μιλάνο

Στεγάζεται σε ένα βιομηχανικό χώρο στην καρδιά του Μιλάνου και ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις της ιταλικής γευστικής σκηνής: κλασικές αξίες και προϊόντα παραδοσιακά με σύγχρονη ματιά και μοντέρνες τεχνικές. Ο σεφ Emanuelle Pollini φτιάχνει ένα νέο μενού κάθε έξι εβδομάδες ακολουθώντας τους ρυθμούς της φύσης και δημιουργώντας καινοτόμα πιάτα με ενδιαφέροντες συνδυασμούς γεύσεων, όπως ραβιόλι με κολοκύθα, γλυκόριζα και προβολόνε. Carlo E Camilla, Via Giuseppe Meda, 24, +39 02 837 3963, www.carloecamillainsegheria.it



Sexy Fish, Λονδίνο
Από τις πιο εντυπωσιακές αφίξεις στην εστιατορική σκηνή του Λονδίνου, το Sexy Fish στο Mayfair έχει προκαλέσει αίσθηση με τη θαλασσινή κουζίνα του αλλά και τη διάσημη πελατεία του. Ατμόσφαιρα νεορκέζικης μπρασερί, διάσπαρτα έργα τέχνης και εξαιρετικό σούσι, όπως αυτό που θα βρεις σε ένα καλό εστιατόριο του Τόκιο. Δοκιμάστε rolls με λαχανικά, σολομό και τόνο, καρπάτσιο χταποδιού και λαβράκι με γλάσο από miso. Μην παραλείψετε τα επιδόρπια (όλοι μιλούν για αυτά) αλλά και τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ όπως το Mata Hari. Berkeley House, Berkeley Square, +44 20 3764 2000, sexyfish.com (κεντρική φωτο)



Geranium, Κοπεγχάγη

Δεν είναι νέο αλλά φέτος βγαίνει δυναμικά στο προσκήνιο αφού έγινε το πρώτο εστιατόριο της χώρας που κατάφερε να βραβευτεί με τρία αστέρια Michelin. Τα τραπέζια του στρώνονται στον 8ο όροφο του Parken Stadium με θέα στο κατάφυτο πάρκο Fælledparken. Ο σεφ Rasmus Kofoed «ζωγραφίζει» ίσως τα πιο όμορφα σε εμφάνιση πιάτα στην πόλη. Το φαγητό εδώ είναι ελαφρύ, με αποκλειστικά οικολογικά υλικά και απαλό μαγείρεμα. Κάθε πιάτο από το μενού γευσιγνωσίας είναι μια μικρή γιορτή των αισθήσεων- αν και ο Kofoed επιμένει ότι απλά μαγειρεύει τις γεύσεις των παιδικών του χρόνων. Geranium, Per Henrik Lings Allé 4, Østerbro, +45 69 96 00 20, www.geranium.dk



La Bottega del Buon Caffé, Φλωρεντία
Νέο hot spot στη νότια όχθη του ποταμού Άρνου που ξεχωρίζει τόσο για τον κομψό χώρο του όσο και για τα πιάτα από τα επιδέξια χέρια του σεφ Antonello Sardi. Μοντέρνα τοσκανέζικη κουζίνα που δίνει έμφαση τόσο στο κρέας όσο και στα θαλασσινά και χρησιμοποιεί  προιόντα από το αγρόκτημα των ιδιοκτητών στο ξενοδοχείο Borgo Santo Pietro. Η κρεμ μπρουλέ με φουά γκρα, το αρνάκι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ και γιαούρτι και τα ζυμαρικά taglierini με μπαρμπούνι είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. La Bottega del Buon Caffé, Lungarno Benvenuto Cellini, 69, +39 055 553 5677, www.borgointhecity.com



Matsuhisa, Παρίσι
Ο θρυλικός σεφ Nobu Matsuhisa επιστρέφει στο Παρίσι, αυτή τη φορά με το πρώτο εστιατόριο Matsuhisa της χώρας, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο στο ξενοδοχείο Royal Monceau Raffles Paris. Το πλούσιο μενού περιλαμβάνει όλα τα διάσημα πιάτα του, στα οποία η ιαπωνική παράδοση αναμειγνύεται με νοτιοαμερικάνικα στοιχεία και σύγχρονες δυτικές επιρροές: από τον μαύρο μπακαλιάρο με miso μέχρι sashimi tacos και παραδοσιακό σούσι. Επιπλέον, ο επικεφαλής σεφ Hideki Endo και η ομάδα του παρουσιάζουν μια σειρά πιάτων με τοπικές πρώτες ύλες, όπως στρείδια με χαβιάρι και μοσχάρι Wagyu με φουά γκρα ραβιόλι, που συνοδεύονται υπέροχα από σάκε και εξωτικά κοκτέιλ. 37 Avenue Hoche, +33142999880, www.leroyalmonceau.com



Taberna Do Mercado, Λονδίνο
Δύο χρόνια μετά το Chiltern Firehouse, ο διάσημος σεφ του, ο Πορτογάλος Nuno Mendes, έκανε πραγματικότητα το όνειρο του ανοίγοντας το πρώτο δικό του εστιατόριο στη βρετανική πρωτεύουσα- το πορτογαλικό μπιστρό Taberna Do Mercado στην Οld Spitalfields Market, τη μεγαλύτερη αγορά της πόλης από το 1887. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αμέσως talk of the town. Ο χώρος είναι μικρός, με τούβλινους τοίχους και μαρμάρινα τραπεζάκια, ενώ το μενού χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες και είναι βασισμένο στη λογική των tapas. Ομελέτα με τηγανητά ψίχουλα και φρέσκα σπαράγγια, σάντουιτς με καραμελωμένο χοιρινό και βούτυρο πάπρικας και σιτεμένο βοδινό 100 ημερών με ντομάτα που έχει μαριναριστεί στο μυελό του είναι μερικές από τις πιο ξεχωριστές γεύσεις. Taberna do Mercado, Old Spitalfields Market, 107 Commercial Street, +44 20 7375 0649, www.tabernamercado.co.uk



Champeaux, Παρίσι
Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του Alain Ducasse βρήκε τη θέση του στο ανανεωμένο εμπορικό κέντρο Forum des Halles. Στο φωτεινό χώρο που έχει θέα στην εκκλησία Saint-Eustache, τα βλέμματα τραβάει ο μεγάλος πίνακας που ανανεώνεται όπως αυτός του αεροδρομίου. Στο μενού βρίσκεις το κλασικό φαγητό μιας παριζιάνικης μπρασερί (σαλιγκάρια, στρείδια, ταρτάρ κ.ά.), χωρίς όμως βαριές σάλτσες και με πιο υγιεινό προσανατολισμό. Κορυφαίο πιάτο το σουφλέ. 12 Passage de la Canopée, the Forum des Halles, +33 1 53458450, www.restaurant-champeaux.com



El Informal, Βαρκελώνη
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Marc Gascons προσφέρει μια φρέσκια εκδοχή κλασικών μεσογειακών και καταλανικών γεύσεων στο νέο εστιατόριό του στο ξενοδοχείο The Serras, με πιάτα που είναι βασισμένα στη λογική του μοιράσματος. Τα νιόκι πατάτας με σάλτσα βουτύρου και χαβιάρι και το ψητό καλκάνι είναι δύο από τα καλύτερα. Calle de la Plata 4 Hotel the Serras, hoteltheserrasbarcelona.com



El Perro y la Galleta, Μαδρίτη
Το νέο εστιατόριο του Carlos Moreno Fontaneda στη Μαδρίτη, απέναντι από το πάρκο Retiro, σερβίρει όλες τις ώρες ημέρας και έχει ήδη αποκτήσει πιστούς πελάτες. Πολλά από τα ξεχωριστά πιάτα του μενού χρησιμοποιούν τα παραδοσιακά Galletas Maria- τα μπισκότα που μεγάλωσαν γενιές Ισπανών- με καινοτόμους τρόπους, όπως για παράδειγμα στο πανάρισμα της τηγανητής μελιτζάνας, αλλά και στα περισσότερα γλυκά. Ο χώρος είναι διακοσμημένος σε νεο-βικτωριανό στυλ με μια συλλογή από ιδιαίτερα αντικείμενα συνδυασμένα με γοητευτικά έπιπλα. Calle Claudio Coello1, +34 606 82 24 21, www.elperroylagalleta.com





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;