Κατηγορίες

Τα 4 πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν μαγειρεύετε κινόα

Τα 4 πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν μαγειρεύετε κινόα
Έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ θρεπτική και ευέλικτη, αφού μπορεί να πάρει θέση τόσο σε γλυκές όσο και σε αλμυρές συνταγές. Αποφύγετε τα πιο κοινά λάθη, για να έχετε πάντα το πιο γευστικό αποτέλεσμα.


1. Δεν την ξεπλένετε.
Συνιστάται να ξεπλένετε πάντα πολύ καλά την κινόα με κρύο, τρεχούμενο νερό, το οποίο απαλλάσσει τους σπόρους από τη φυσική τους επίστρωση, που μπορεί να προκαλέσει πικρή γεύση. Ακόμα κι αν η συσκευασία αναφέρει ότι είναι πλυμένη, καλό είναι να κάνετε κι εσείς. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα σουρωτήρι με πολύ ψιλή σίτα.

2. Δεν καρυκεύετε το νερό που βράζει.
Ποτέ δε θα μαγειρεύατε ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με νερό χωρίς αλάτι, οπότε γιατί να το κάνετε με την κινόα; Καρυκεύστε γενναιόδωρα το νερό, όχι μόνο με αλάτι, αλλά και με ζωμό, σκόρδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή θυμάρι και θα κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, ώστε να μη σταματήσετε να την τρώτε ζεστή από την κατσαρόλα.3. Ελέγχετε συνεχώς.
Όταν η κινόα είναι σχεδόν έτοιμη, χαμηλώστε τη φωτιά, κλείστε το καπάκι και αφήστε την. Αν ανοίγετε το καπάκι συνεχώς, για να ελέγξετε αν έχει βράσει, ο ατμός διαφεύγει με αποτέλεσμα να μην μαγειρεύεται ομοιόμορφα και να χρειάζεται περισσότερο χρόνο. 

4. Δεν την αφήνετε να “κάτσει”.
Είναι πολύ σημαντικό στο τέλος του μαγειρέματος, να βάζετε μία καθαρή πετσέτα κάτω από το καπάκι και να αφήσετε την κινόα για 10 λεπτά, αφού κλείσετε το μάτι της κουζίνας. Όπως και με το ρύζι, θα απορροφηθεί η περιττή υγρασία και θα αποκτήσει πιο σπυρωτή υφή. 

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;