Κατηγορίες

Το τσάι που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος καθώς κοιμάστε

Το τσάι που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος καθώς κοιμάστε
Σκεφτείτε εσείς να κοιμάστε και το σώμα σας να δουλεύει, έτσι ώστε να ενισχύει την απώλεια βάρους. Μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο ακούγεται. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η κατανάλωση του κινέζικου τσαγιού oolong μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος, ενώ κοιμάστε. Πιο συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί, πως η κατανάλωση μόλις δύο φλιτζανιών παραδοσιακού κινέζικου τσαγιού κάθε μέρα αυξάνει τις διαδικασίες καύσης λίπους στο σώμα.

Όπως όλα τα τσάγια, το oolong περιέχει καφεΐνη, που επηρεάζει τον ενεργειακό μεταβολισμό αυξάνοντας τον καρδιακό μας ρυθμό. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού μπορεί επίσης να αυξήσει την καύση του λίπους, ανεξάρτητα από τις επιδράσεις της καφεΐνης.

Το τσάι oolong, το οποίο είναι μερικώς οξειδωμένο, παρόλο που εμφανίζει χαρακτηριστικά και του πράσινου και του μαύρου τσαγιού, θεωρείται πως είναι μία ξεχωριστή κατηγορία. Ερευνητές ανακάλυψαν, πως τόσο το συγκεκριμένο κινέζικο τσάι, όσο και η καθαρή καφεΐνη μπορούν να αυξήσουν την καύση του λίπους έως και 20%.Όμως το ακόμη πιο εντυπωσιακό εύρημα είναι ότι οι θετικές επιδράσεις του τσαγιού oolong διατηρήθηκαν στο σώμα καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας. Επίσης, αν και το τσάι περιέχει καφεΐνη, οι συμμετέχοντες που έπιναν τσάι oolong για δύο εβδομάδες, όλος παραδόξως φάνηκε πως δεν παρουσίασαν έντονες αλλαγές στην ενέργεια τους, ούτε και αυξημένη υπερένταση κατά συνέπεια. Αυτή η παρατήρηση, βέβαια ίσως υποδηλώνει ότι μπορεί να είχαν αναπτύξει ανοχή στις διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης.

Επιπλέον, δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες αλλαγές στον ύπνο, πάντα λαμβάνοντας υπόψη πως η κατανάλωσή του καλό είναι να αποφευχθεί μετά το μεσημέρι, καθώς είναι γνωστό πως η καφεΐνη προκαλεί αϋπνίες, σε περίπτωση που καταναλωθεί αργά το απόγευμα ή το βράδυ. Εννοείται πως κάτι τέτοιο θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα, καθώς η έλλειψη ύπνου διαταράσσει τον ενεργειακό μεταβολισμό και μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου, επηρεάζοντας το αρνητικά. Ευτυχώς όμως, το oolong δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου.

Συνεπώς, το να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας και σε συνδυασμό με άσκηση και ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να σας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;