Κατηγορίες

Σαντορίνη: 6 value for money επιλογές για φαγητό

07/10/2018 18:12, 0 σχόλια

Σαντορίνη: 6 value for money επιλογές για φαγητό

Η βελούδινη και πεντανόστιμη φάβα, τα μεστά σε γεύση ντοματίνια, άριστα προσαρμοσμένα στην άνυδρη γη, η ζουμερή κάπαρη, που φυτρώνει θαρραλέα σε απόκρημνες και πετρώδεις πλαγιές, αλλά και οι θησαυροί της θάλασσας είναι μερικές μόνο από τις εκλεκτές γεύσεις που θα απολαύσετε στη Σαντορίνη. Παρά τη φήμη του νησιού ως ακριβού προορισμού, οι παρακάτω διευθύνσεις σάς τις προσφέρουν σε προσιτές τιμές, έστω και αν δεν τις συνοδεύουν με θέα στην καλντέρα. Ίσως μάλιστα να γίνουν η αφορμή για να ανακαλύψετε τα λιγότερο τουριστικά αλλά επίσης πανέμορφα χωριά της ενδοχώρας και της δυτικής πλευράς. 

Μεταξύ μας
Όποιον κι αν ρωτήσετε στη Σαντορίνη θα σας συστήσει αυτό το μεζεδοπωλείο, που μπορεί να μη «βλέπει» στην καλντέρα (βρίσκεται από την πλευρά του αεροδρομίου) αλλά έχει θέα στη θάλασσα που φτάνει ώς την Ανάφη, δύο υπέροχες αυλές και φιλόξενο εσωτερικό χώρο. Οι σαντορινιές και κρητικές συνταγές στις οποίες ειδικεύεται εκτελούνται με πρώτες ύλες που έρχονται από το μποστάνι του. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το αρνάκι, τη φάβα, αλλά και τη ρακή του. Καλό είναι πριν πάτε να έχετε κάνει κράτηση, ακόμα και εκτός υψηλής τουριστικής σεζόν. Έξω Γωνιά, τηλ. 22860 31323, santorini-metaximas.gr 





Το Καντούνι
Είναι γνωστό και ως το «καφενείο της κυρά Βούλας», από την ιδιοκτήτρια που το έκανε διάσημο με τα χειροποίητα λουκάνικα και το σφουγγάτο της, την παραδοσιακή σαντορινιά ομελέτα με πατάτες. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τα ηνία ο γιος της, που ανακαίνισε το χώρο δίχως να του στερήσει το παραδοσιακό χρώμα του. Αν το επιτρέπει ο καιρός, καθίστε στην ασυνήθιστα καταπράσινη, για τα δεδομένα του νησιού, πλατεία, ανάμεσα στους ντόπιους. Δοκιμάστε τα κρεατικά του, ιδιαίτερα το κοντοσούβλι αλλά και το συκωτάκι με τη σάλτσα μπάρμπεκιου, και συνοδεύστε τα με την τοπική μπίρα Yellow Donkey. Πλατεία Πύργου Καλλίστης, τηλ. 22860 33474, fb page



Penelope’s
Μια «τρύπα» ουσιαστικά στο Καστέλι του Πύργου, με δυο-τρία τραπεζάκια πάνω στο καλντερίμι που έχουν πανοραμική θέα στο χωριό, και γιαγιαδίστικο φαγητό το οποίο, πράγματι, ετοιμάζεται από την κυρία Πηνελόπη σε κουζίνα της παλιάς σχολής. Οικογενειακό και το σέρβις, που σημαίνει φιλικό και ανεπιτήδευτο, έστω και αν σε μια μέρα με αυξημένη κίνηση πέφτουν οι ρυθμοί. Αν βρεθείτε σε αυτό το ουζερί, που αξίζει να αναζητήσετε, δοκιμάστε οποιονδήποτε μεζέ ανήκει στην κατηγορία «κεφτέδες» (κεφτέδες, κολοκυθοκεφτέδες και, κυρίως, ντοματοκεφτέδες). Πύργος, τηλ. 2286033192, fb page



Κάπαρη
Βρίσκεται πάνω στον πολύβουο δρόμο που συνδέει τα Φηρά με το Φηροστεφάνι, αλλά μην αφήσετε την τοποθεσία της να σας αποθαρρύνει: Αυτή η ταβέρνα, που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό κτίριο του 19ου αιώνα, κρύβει μια καταπράσινη και λουλουδάτη αυλή που απομονώνει ως διά μαγείας τη φασαρία. Παραγγείλετε την ομώνυμη σαλάτα αλλά και το σπαγγέτι με τα θαλασσινά. Φηρά, τηλ. 2286 027086, santorinikapari.gr  



Aroma Avlis
Το εστιατόριο του Οινοποιείου του Αρτέμη Καραμολέγκου προσφέρει μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία καθώς τα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, που δίνουν έμφαση σε τοπικά υλικά όπως η λευκή μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια και τα ντοματάκια από το τοπικό μποστάνι, συνοδεύονται από έναν ενημερωμένο κατάλογο κρασιών με διεθνείς διακρίσεις. Πανέμορφη η αυλή του, αλλά και ο εσωτερικός χώρος με τις μεγάλες τζαμαρίες που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη δυτική πλευρά του νησιού, μέχρι τη θάλασσα. Εδώ διοργανώνονται, επίσης, μαθήματα μαγειρικής και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας. Έξω Γωνιά, τηλ. 22860 33395, www.artemiskaramolegos-winery.com





Η Σπηλιά του Νικόλα
Μια μικρή σπηλιά στο Ακρωτήρι, λαξεμένη από τον καπετάν Νικόλα, ήταν το καταφύγιο για τη βάρκα του μέχρι που στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο αρχαιολόγος Σπύρος Μαρινάτος, επικεφαλής των ανασκαφών στο γειτονικό αρχαιολογικό χώρο, πρότεινε στον ψαρά να φτιάξει εκεί ένα ταβερνάκι για να ικανοποιούν την πείνα τους οι εργάτες. Σχεδόν μισό αιώνα και τρεις γενιές μετά (την ταβέρνα σήμερα λειτουργεί ο εγγονός του καπετάν Νικόλα, ο Μηνάς), η Σπηλιά του Νικόλα προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο που έρχονται να απολαύσουν πλάι στο κύμα παραδοσιακή σαντορινιά κουζίνα με θαλασσινές, ωστόσο, πινελιές στο μενού. Πέρα από τους «κλασικούς» ντοματοκεφτέδες λοιπόν αξίζει να παραγείλετε τους ντοματοκεφτέδες με μπακαλιάρο, αλλά και το ριζότο φάβας με θαλασσινά. Ακρωτήρι, τηλ. 22860 82303, www.nikolascave.gr








Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;