Κατηγορίες

Σε κάθε γωνιά του κόσμου, απολαύστε γεύματα στο σπίτι ενός ντόπιου

11/07/2018 10:00, 0 σχόλια

Σε κάθε γωνιά του κόσμου, απολαύστε γεύματα στο σπίτι ενός ντόπιου
Φανταστείτε να βρίσκεστε σε ένα ταξίδι στη Σουηδία, τα χρήματά σας να κοντεύουν να τελειώσουν, να μην μπορείτε να ανταπεξέλθετε στο υψηλό, κατά κανόνα στις σκανδιναβικές χώρες, κόστος ενός εστιατορίου, αλλά και να μη θέλετε να καταλήξετε σε φαστφουντάδικο. Δεν έχετε παρά να μπείτε στην ιστοσελίδα EatWith για να απολαύσετε σπιτικό φαγητό σε τιμές που ξεκινούν από 15 ευρώ το άτομο.

Σπιτικό φαγητό με όλη τη σημασία της λέξης: Γιατί η EatWith, όπως και οι άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες του λεγόμενου social eating, αναλαμβάνει να σας φέρει σε επαφή με επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μάγειρες από όλο τον κόσμο, που ουσιαστικά σας κάνουν το τραπέζι στο σπίτι τους. Αυτή είναι και η λογική του social eating, που έχει χαρακτηριστεί από την Guardian «επανάσταση»: να λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μάγειρες-οικοδεσπότες και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να πάρει μια γεύση από την καθημερινότητα της ζωής ενός τόπου γευματίζοντας σε σπίτια ντόπιων. Κάτι σαν Airbnb, αλλά με φαγητό.


Το social eating, βήμα βήμα

Πώς λειτουργούν η EatWith και οι άλλες πλατφόρμες παρόμοιας λογικής; Επισκέπτεστε το site (ή το app), επιλέγετε προορισμό, ημερομηνία και αριθμό ατόμων και στη συνέχεια εμφανίζονται όλες τις διαθέσιμες επιλογές για γεύματα/δείπνα σε σπίτια ντόπιων. Ενδεικτικά, οι γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει αυτή την περίοδο η EatWith στη Στοκχόλμη, είναι: «γαλλική κουζίνα με σκανδιναβικές πινελιές», «100% χορτοφαγικό δείπνο στην προετοιμασία του οποίου συμμετέχουν και οι επισκέπτες» και «πολωνική γιορτή».

Αφού δημιουργήσετε ένα προφίλ και επιλέξετε το event που σας ενδιαφέρει, δηλώνετε συμμετοχή. Ο οικοδεσπότης μπορεί, αν θέλει, να ελέγξει το προφίλ σας και να σας ζητήσει επιπλέον πληροφορίες προτού αποδεχτεί το αίτημά σας. 

Οποιοσδήποτε μπορεί να αναλάβει ρόλο οικοδεσπότη/μάγειρα στο social eating, από επαγγελματίες, βραβευμένους σεφ μέχρι ερασιτέχνες που απολαμβάνουν να μαγειρεύουν. Όπως και στο Airbnb, στο τέλος κάθε γεύματος οι επισκέπτες αξιολογούν την εμπειρία τους.


Photo: Traveling Spoon

Τα μεγάλα ατού του

Μερικά από τα πλεονεκτήματά του social eating; Δίνει την ευκαιρία σε έναν ταξιδιώτη να γνωρίσει την καθημερινή ζωή ενός προορισμού, να δοκιμάσει παραδοσιακές συνταγές, να έρθει σε επαφή με ντόπιους, να απολαύσει σπιτικό φαγητό και, στις περισσότερες περιπτώσεις, να κάνει οικονομία. Όμως δεν απευθύνεται μόνο στους τουρίστες, αλλά και σε ντόπιους που θα ήθελαν να δοκιμάσουν στη χώρα τους μια άλλη εθνική κουζίνα, γευματίζοντας π.χ. σε σπίτια μεταναστών.

Photo: Bonappetour

Ανακαλύψτε το σε αυτές τις πλατφόρμες


Eatwith: Προσφέρει γαστρονομικές εμπειρίες σε πάνω από 130 διαφορετικές χώρες. 

Traveling spoon: Επίσης δραστηριοποιείται σε εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο - μόνο στην Ελλάδα, σε πέντε διαφορετικούς προορισμούς!

Bonappetour: Περιλαμβάνει από σπιτικά γεύματα μέχρι βραδιές γευσιγνωσίας σε πολλές μεγάλες πόλεις του κόσμου.Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;