Κατηγορίες

10 υπέροχα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι από όλο τον κόσμο

06/05/2019 00:00, 0 σχόλια

10 υπέροχα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι από όλο τον κόσμο
Από το Παρίσι μέχρι το Τόκιο ξεχωρίσαμε 10 κορυφαία ζαχαροπλαστεία και φούρνους που μαγεύουν ντόπιους και επισκέπτες με τις δημιουργίες τους. Ταξιδιώτες-λάτρεις των γλυκών απολαύσεων κρατήστε σημειώσεις!

La Patisserie de Reves, Λονδίνο
Ο Thierry Teyssier, ιδιοκτήτης αυτής της εκπληκτικής patisserie, προέρχεται από τον χώρο του θεάτρου- κάτι που εξηγεί και την ιδιαίτερη παρουσίαση των γλυκών. Καθίστε εδώ και χαζέψτε τον κόσμο που περνάει απολαμβάνοντας την πιο νόστιμη tarte tatin (ανάποδη τάρτα μήλου) στο Λονδίνο. Κλασική αξία και το Saint Honoré, με τραγανό φύλλο σφολιάτας που λιώνει στο στόμα, καραμελένια μους και μεταξένια κρέμα. 43 Marylebone High St, lapatisseriedesreves.com



Eileen’s Special Cheesecake, Νέα Υόρκη
Το όνομα του μαγαζιού τα λέει όλα. Η Eileen ξεκίνησε να ψήνει cheesecakes, βασισμένα σε συνταγή της μαμάς της, το 1973 από το διαμέρισμά της. Οι παραγγελίες πήγαιναν τόσο καλά που αποφάσισε να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Έκτοτε, όλοι λένε ότι στο Eileen's θα βρείτε το καλύτερο σπιτικό cheesecake στη Νέα Υόρκη, σε περισσότερες από 25 γεύσεις. Ξεχωρίζουν το Baily's, το φυστικοβούτυρο, η pina colada, η αλατισμένη καραμέλα και το red velvet. 17 Cleveland Pl, New York, www.eileenscheesecake.com



Mamie Gateaux, Παρίσι
Αυτό το μικρό tea room στο πολυκατάστημα Le Bon Marché, δημιούργημα ενός Ιάπωνα patisserie chef, σερβίρει τα πιο απλά αλλά τέλεια σε γεύση κέικ που θα δοκιμάσετε στο Παρίσι. Το καλοκαίρι φτιάχνει ωραιότατες πίτες με φράουλες, το φθινόπωρο θα ενδώσετε σε ένα υπέροχο κέικ με σύκα και αμύγδαλα, ενώ τον χειμώνα θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε τη ζεστή σοκολάτα του (πλούσια και υπέροχα κρεμώδης) που σερβίρεται σε μπολ με κουτάλι. 66 Rue du Cherche-Midi, www.mamie-gateaux.com



Sadaharu Aoki, Τόκιο
Ένας συναρπαστικός συνδυασμός των λιτών και αέρινων ιαπωνικών γεύσεων με την τέχνη της γαλλικής ζαχαροπλαστικής από τον περίφημο σεφ Sadaharu Aoki. Στα ζαχαροπλαστεία του (σε Παρίσι και Τόκιο) θα βρείτε πρωτοποριακές δημιουργίες που παντρεύουν τις δύο παραδόσεις, όπως  matcha croissant (κρουασάν γεμιστό με πλούσια κρέμα πράσινου τσαγιού) και εκλέρ με μαύρο σουσάμι. www.sadaharuaoki.com



Gagou De Paris, Ιερουσαλήμ
Παριζιάνικη τελειότητα σε μια απροσδόκητη τοποθεσία. Αυτό το φημισμένο μαγαζί στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, φτιάχνει best seller γλυκά με γαλλικές επιρροές και σε τεράστια ποικιλία: εκλέρ με σοκολάτα αλλά και φρούτα τα δάσους, κρουασάν απλά και πιο σπέσιαλ (με καραμελωμένο αχλάδι), μακαρόν με βατόμουρα, παραδοσιακά cheesecakes, λεμονόπιτες με μαρέγκα και φανταστικές τάρτες μήλου. King George St 14.



Βubo, Βαρκελώνη
Ο Carles Mampel και η ομάδα του φτιάχνουν απίθανα κέικ σε διαφορετικές γεύσεις, σοκολατάκια, τάρτες και ταρτάκια, μακαρόν κι άλλα υπέροχα ατομικά γλυκίσματα σε γυάλινα ποτηράκια. Η σοκολατίνα του έχει ψηφιστεί ως η καλύτερη στον κόσμο. Διαθέτει 4 καταστήματα στη Βαρκελώνη και ένα στο Κουβέιτ. Carrer de les Caputxes, 10, bubo.es



Café Diglas, Βιέννη

Μόλις 100 μέτρα από την Stephansplatz, αυτό το παραδοσιακό βιεννέζικο cafe σερβίρει το κατά πολλούς καλύτερο στρούντελ μήλου στη Βιέννη. Εδώ φτιάχνουν τα δικά τους κέικ για περισσότερα από 140 χρόνια, με τις ίδιες συνταγές. Στα must γλυκά του περιλαμβάνονται το gateaux σοκολάτας με πορτοκάλι και σαντιγί αλλά και τα ψιχουλιαστά cakes (crumbles) με διάφορες φρουτένιες γεύσεις. Wollzeile 10, www.diglas.at



E5 Bakehouse, Λονδίνο
Σε αυτό το αρτοποιείο-cafe του ανατολικού Λονδίνου χρησιμοποιούν μόνο βιολογικά, τοπικά προϊόντα για να φτιάξουν καθημερινά απίθανο ψωμί, φρέσκα γεύματα, σπιτικά κέικ και καφέ. Στο μενού θα βρείτε eccles cakes (αγγλική εκδοχή του σταφιδόψωμου), τάρτες αμυγδάλου (bakewell tarts) αλλά και σπέσιαλ τάρτες με crème brûlée. Το κέικ λεμονιού με γλάσο, θρυμματισμένα φιστίκια και ζάχαρη άχνη είναι μια τελειότητα- συνοδεύεται ωραιότατα από ένα παραδοσιακό αγγλικό τσάι. 395 Mentmore Terrace, e5bakehouse.com



Boulangerie Guerin, Ρίο ντε Τζανέιρο
Βρίσκεται στην περιοχή της Copacabana και δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο σεφ ζαχαροπλαστικής Dominique Guerin. Ντόπιο και επισκέπτες της πόλης έρχονται εδώ για τα υπέροχα εκλέρ με φιστίκι, μακαρόν λεβάντας και κέικ με φρέσκια κρέμα και φράουλες. Κορυφαίο γλυκό η τάρτα με γκανάζ σοκολάτας και ψιλοκομμένο φιστίκι. Av. Nossa Sra. de Copacabana 920, padariaguerin.com.br



Tartine Bakery, Σαν Φρανσίσκο
Οι ιδιοκτήτες του σπούδασαν στο φημισμένο Culinary Institute of America, ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, έμειναν καιρό στη Γάλλια και επέστρεψαν στο Σαν Φρανσίσκο για να ανοίξουν το καλύτερο αρτοποιείο της πόλης. Καθημερινά σχηματίζονται ουρές για το φρεσκοφουρνιστό ψωμί αλλά και για το πρωινό του που περιλαμβάνει κρουασάν με κρέμα αμυγδάλου, ψωμάκια με κανέλλα και ζαχαρωμένο πορτοκάλι και πολλές άλλες λιχουδιές. Τα γλυκά τους είναι επίσης best seller- από την τάρτα με κρέμα καρύδας και μαύρη σοκολάτα μέχρι το κέικ με  καραμέλα και γκανάζ σοκολάτας. 600 Guerrero St, www.tartinebakery.com





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;