Κατηγορίες

Ρώμη: Το καλύτερο φαγητό στο χέρι

Ρώμη: Το καλύτερο φαγητό στο χέρι
Κάνουμε μια μεγάλη γευστική βόλτα στην Αιώνια Πόλη για να δοκιμάσουμε το φαγητό που τρώνε οι ντόπιοι στο χέρι, σε ένα διάλειμμα από τα ψώνια, από τη δουλειά ή ακόμα και για πρωινό. Ανακαλύψαμε μερικές από τις καλύτερες νοστιμιές του δρόμου και σας δίνουμε τις διευθύνσεις για να τις απολαύσετε.

Supplizio

Εδώ θα έρθετε για να δοκιμάσετε τα καλύτερα suppli, δηλαδή τηγανητές κροκέτες ρυζιού γεμισμένες με μοτσαρέλα- ένα από τα διασημότερα και παλαιότερα φαγητά του δρόμου στη Ρώμη. Το μαγαζί προσθέτει μια ξεχωριστή πινελιά σε αυτή την παραδοσιακή λιχουδιά, σερβίροντάς  την σε αυγοθήκες! Εννοείται πως θα δοκιμάσετε και crochette (κροκέτες πατάτας) αλλά και crema fritta (κροκέτες με κρέμα ζαχαροπλαστικής). Via dei Banchi Vecchi, 143, +39 06 8987 1920, www.supplizio.net



Antico Forno Roscioli
Ένας από τους καλύτερους και πιο κλασικούς φούρνους της πόλης. Δοκιμάστε το πολύ καλό ψωμί με προζύμι αλλά και pizza bianca (λευκή) και pizza rossa (με ελαφριά σάλτσα ντομάτας) στο χέρι, στον πάγκο ή σε ένα από τα λιγοστά τραπέζια. Προσφέρει ακόμα πολλές επιλογές σε γλυκά, panettone και σάντουιτς, ενώ τα μεσημέρια βγάζουν και μερικά κλασικά πιάτα για γεύμα. Via dei Chiavari, 34, +39 06 686 4045, www.anticofornoroscioli.it. 



Trapizzino

Αγαπημένο street food spot των Ρωμαίων στη γειτονιά του Testaccio, το μαγαζί του Stefano Callegari, το περίφημο "00100" (ο τύπος του αλευριού που χρησιμοποιούν για να φτιάξουν την πίτσα) ακούει πλέον στο όνομα Trapizzino και σερβίρει λαχταριστές πίτσες-τρίγωνο που γεμίζουν με αγαπημένες ντόπιες γεύσεις (μοσχαράκι κοκκινιστό, βοδινή ουρά ραγού, μελιτζάνες με παρμεζάνα κ.ά.) και κάνουν θραύση ανάμεσα στους ντόπιους. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις κροκέτες ρυζιού (suppli). Via Giovanni Branca 88, +39 06 4341 9624, www.trapizzino.it



Dar Filettaro
Εστιατόριο-θέσμος στην καρδιά της πόλης, αυτή η trattoria σερβίρει από τη δεκαετία του '50 λίγα και καλά πιάτα μαζί με κρασί από το Castelli, αλλά και το νοστιμότερο filetto di baccalà (τηγανητό φιλέτο μπακαλιάρου). Το μυστικό βρίσκεται στο χυλό που φτιάχνουν για το κουρκούτι και στη φρεσκάδα των ψαριών. Πάρτε το στο χέρι και απολαύστε το στα σκαλάκια της εκκλησίας Santa Barbara. Largo dei Librari, +39 06 686 4018.



Zia Rosetta
Ένα μικρό μαγαζί για υπέροχα σάντουιτς σε έναν από τους αρχαιότερους δρόμους της πόλης. Προσφέρει φρεσκοψημένα ψωμάκια rosetta γεμισμένα με υψηλής ποιότητας βιολογικά υλικά. Η επιτυχία του οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο μεταμορφώνει κάτι από το παρελθόν σε νόστιμο, υγιεινό και σύγχρονο φαγητό. Via Urbana, 54, +39 06 3105 2516, www.ziarosetta.com



Panificio Bonci
Ντόπιοι και επισκέπτες συμφωνούν ότι το Panificio Bonci φτιάχνει μία από τις νοστιμότερες πίτσες της πόλης. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την pizza bianca με πορτσέτα. Υπάρχουν ψωμιά σε όλα τα μεγέθη και διαφόρων γεύσεων, μπισκότα, κέικ, panettone κι άλλες λιχουδιές. Via Trionfale 36, +39 0639734457. 



Volpetti Più
Άλλο ένα φημισμένο μαγαζί στη γειτονιά Testaccio. Οι ουρές που σχηματίζονται εδώ έχουν ένα και μόνο λόγο: για να προμηθευτούν οι ντόπιοι την καλύτερη πίτσα με το κομμάτι. Σπεσιαλιτέ είναι η πίτσα Μαργαρίτα ενώ θα σας πουν ότι το μαγαζί ψηφίστηκε ως η τρίτη καλύτερη πιτσαρία ανάμεσα στις περίπου 1500 της Ρώμης. Via Alessandro Volta 8, www.volpetti.com





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;