Κατηγορίες

7 εστιατόρια αεροδρομίων με διάσημους σεφ

7 εστιατόρια αεροδρομίων με διάσημους σεφ
Υψηλή μαγειρική δίπλα σε διαδρόμους και αεροσκάφη. Η καθυστέρηση της πτήσης σας μπορεί να εξελιχθεί σε μοναδική γαστρονομική εμπειρία αν συμβεί σε ένα από τα παρακάτω αεροδρόμια όπου διαθέτουν εστιατόρια μερικοί από τους καλύτερους σεφ του κόσμου.


I Love Paris, Charles de Gaulle, Παρίσι
Ολοκαίνουργιο (άνοιξε το καλοκαίρι του 2015) και εύστοχα ονομασμένο, το I Love Paris του αεροδρομίου Charles de Gaulle διευθύνεται από τον τριάστερο σεφ Guy Martin. Στο μενού πρωταγωνιστούν κλασικά γαλλικά πιάτα, όπως pot-au-feu (βραστό με λαχανικά) και μοσχαράκι μπλανκέτ (blanquette de veau), χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι πιο τολμηρές γεύσεις (μπλε αστακός, καρπάτσιο μάνγκο κ.ά.). Σχεδιασμένο από τη διάσημη αρχιτέκτονα και designer India Mahdavi και εμπνευσμένο από το Palais Royal, διαθέτει επίσης champagne bar και sandwich shop. Terminal 2E, Hall L, Charles de Gaulle



Plane Food, Heathrow, Λονδίνο
Στο αεροδρόμιο Heathrow οι ταξιδιώτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα του πασίγνωστου, εκρηκτικού σεφ Gordon Ramsay, που διαθέτει 7 αστέρια Michelin στο βιογραφικό του και 25 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν τραπέζι μήνες πριν. Η κουζίνα είναι μοντέρνα ευρωπαϊκή με πιάτα όπως καρπάτσιο βοδινού, κροκέτες σολομού με πράσα και αυγά ποσέ και τραγανή πάπια με κάρδαμο, τσίλι και τζίντζερ. Τerminal 5, Wellington Rd, Λονδίνο, www.gordonramsayrestaurants.com.



Top Air, Στουτγάρδη
Το αεροδρόμιο της Στουτγάρδης διαθέτει το μοναδικό εστιατόριο αεροδρομίου στον κόσμο που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin. Από το 2013, υπό την επίβλεψη του σεφ Marco Akuzun, το Top Air σερβίρει γκουρμέ ευρωπαϊκή κουζίνα με θέα τις Σουαβικές Άλπεις. Με τα υπέροχα σε γεύση και εμφάνιση πιάτα του, θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε αεροδρόμιο. Ξεχωρίζει το Washugyu, συνδυασμός από Black Angus και Wagyu μοσχάρι, καθώς και το παγωτό foie gras. Terminal 1, Flughafenstraße 43, www.restaurant-top-air.de



Porta Gaig, El Prat, Βαρκελώνη
Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ricard Bofill, σε μινιμαλιστικό στυλ, με μεγάλα παράθυρα και μοντέρνα έπιπλα, αλλά χωρίς έντονα χρώματα και διακοσμητικά στολίδια, ο χώρος σου επιτρέπει να εστιάσεις στον πραγματικό λόγο της επίσκεψής σου, που δεν είναι άλλος από το φαγητό. Το μενού υπογράφει ο αστεράτος σεφ  Charles Gaig, ο οποίος διαθέτει άλλα δύο εστιατόρια στη Βαρκελώνη. Στο μενού φιγουράρουν κλασικά πιάτα της καταλανικής κουζίνας. Οι πιο βιαστικοί θα βρουν υπέροχα tapas.Terminal 1, El Prat de Llobregat, www.restaurantgaig.com



Altitude, Geneva International Airport, Γενεύη
Στο Terminal 1 του Διεθνούς Αεροδρομίου της Γενεύης, το Altitude σερβίρει κλασική γαλλική κουζίνα υπό την επίβλεψη του σεφ Fabien Legon, ενώ ανήκει στους βραβευμένους με αστέρι Michelin Gilles Dupont καιThomas Byrne. Για τους business travellers, διαθέτει συνεδριακό κέντρο με 7 ιδιωτικά δωμάτια και μεσημεριανό μενού που αλλάζει δύο φορές τη βδομάδα. Το μενού για δείπνο περιλμαβάνει πιάτα όπως φουαγκρά με μήλο και μοσχαρίσιο φιλέτο με μανιτάρια και σπαράγγια. Terminal 1, Route de l'Aéroport 13



Cotto, LaGuardia Airport, Νέα Υόρκη
Ο βραβευμένος σεφ Michael White, με 11 εστιατόρια (από το Μανχάταν μέχρι το Χονγκ Κονγκ) βρίσκεται πίσω από αυτή την ιταλική τρατορία που άνοιξε στα τέλη του 2014 στο αεροδρόμιο  LaGuardia της Νέας Υόρκης. Στον χώρο κυριαρχούν τα ασπρόμαυρα πλακάκια και τα μεγάλα παράθυρα που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Εκτός από φρεσκοψημένες πίτσες και ζυμαρικά, το Cotto σερβίρει paninis και παγωτά. Τα ζυμαρικά garganelli με ραντίτσιο, βούτυρο τρούφας και αλλαντικό speck είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα του. Terminal C, East Elmhurst (κεντρική φωτό)



Saison, Newark Liberty International Airport, New Jersey
Μετά την ανακαίνισή του, που κόστισε 120 εκατομμύρια δολάρια, το αεροδρόμιο Newark έγινε και προορισμός για λάτρεις του καλού φαγητού. Ο θρυλικός σεφ Alain Ducasse ανέλαβε σύμβουλος στο μπιστρό Saison, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κλασικές γεύσεις της γαλλικής κουζίνας, όπως foie gras και coq au vin (κόκορας κρασάτος). Διαθέτει επίσης μια αξιόλογη λίστα κρασιών για (ακόμα) ένα ποτηράκι πριν την πτήση. Terminal C, 3 Brewster Rd, Newark, New Jersey




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;