Κατηγορίες

Τα 10 καλύτερα ορεινά εστιατόρια της Ευρώπης

Τα 10 καλύτερα ορεινά εστιατόρια της Ευρώπης
Υπέροχη αλπική θέα, ρουστίκ αλλά και πολυτελής ατμόσφαιρα και καταξιωμένοι σεφ στις κουζίνες συνθέτουν το σκηνικό στα κορυφαία εστιατόρια στις πλαγιές των ευρωπαϊκών βουνών. Ας ταξιδέψουμε μαζί τους!


Chez Vrony, Zermatt, Ελβετία

To Zermatt φιλοξενεί μερικά από τα καλύτερα ορεινά καταφύγια του κόσμου- τα περισσότερα από αυτά με εξαιρετική θέα στο θρυλικό Matterhorn. Το Chez Vrony, στο Findeln, εξωτερικά έχει όλα τα στερεότυπα ενός παραδοσιακού ελβετικού σαλέ, όμως το εσωτερικό του μοιάζει περισσότερο με γκαλερί παρά με σπιτάκι της Χάϊντι. Μοντέρνα, ξύλινα έπιπλα που μοιάζουν ακατέργαστα, industrial πολυέλαιοι και λεπτομέρειες που μαρτυρούν πως o interior designer Heinz Julen έχει ιδιαίτερη αισθητική. Το εξαιρετικό μενού περιλαμβάνει από νόστιμα αλλαντικά και τυριά δικής τους παραγωγής μέχρι ψαρόσουπα, burgers και κάποια ασυνήθιστα πιάτα όπως σούπα Bloody Mary. chezvrony.ch (κεντρική φωτό)



Chetzeron, Crans Montana, Ελβετία

Το πιο στυλάτο εστιατόριο του ελβετικού ski resort Crans-Montana, άνοιξε τις πόρτες του πριν από πέντε χρόνια ύστερα από ολική ανακαίνιση. Μινιμαλιστική διακόσμηση από ξύλο και πέτρα, τεράστια παράθυρα που καδράρουν το λευκό τοπίο και ταράτσα που προσφέρει εκπληκτική θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Από τα τραπέζια παρελαύνουν εκλεκτές ποικιλίες αλλαντικών και τυριών και καλομαγειρεμένα βουνίσια πιάτα όπως ριζότο με κρέας και μανιτάρια ή ελάφι στιφάδο. Στα τσιμπούσια των σκιέρ, την τιμητική τους έχουν βέβαια τα φημισμένα τοπικά κρασιά. chetzeron.ch



La Marmite, St. Moritz, Ελβετία

Ανήκει στην αλυσίδα εστιατορίων του celebrity chef Reto Mathis και έχει τη φήμη ότι, στην υψηλή περίοδο του Φεβρουαρίου, πουλά περισσότερο χαβιάρι και τρούφα από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο παγκοσμίως. Εκτός από τα κλασικά πιάτα, αν τύχει να βρεθείτε στα τραπέζια του δοκιμάστε το καρπάτσιο από τρούφες Ροβεσπιέρο με σος από δεντρολίβανο ή τον τόνο με  wasabi από πατάτες. Οι σερβιτόρες φορούν δαντελωτές ποδιές αλά Χάιντι. mathisfood.ch



Le Chabichou, Courchevel, Γαλλία
Βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, το Chabichou θεωρείται ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Σαβοΐας. Στον δεύτερο όροφο του ομώνυμου ξενοδοχείου, θα καθίσετε σε μια κομψή, αλπικού στυλ τραπεζαρία, με ανοιχτόχρωμο ξύλο και μεγάλα παράθυρα που βλέπουν στις πίστες, ή στην ηλιόλουστη βεράντα. Ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα είναι η σούπα «με ψάρι από τη λίμνη», το στήθος περιστεριού με γαρίφαλο, αχλάδι και φουά γκρα, ο αστακός με ζεστό μέλι και βινεγκρέτ καρότου και το λαχταριστό επιδόρπιο σοκολάτα του Michel Rochedy. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα μαγειρικής και να πάρετε tips από τον διάσημο σεφ Michel Rochedy. www.chabichou-courchevel.com



Bel Air, Courchevel, Γαλλία

Στην κορυφή της γόνδολας από την Courchevel Moriond (1650), αυτό το εστιατόριο είναι καλύτερο να το επισκεφτείς μια ηλιόλουστη ημέρα, όταν μπορείς να καθίσεις στην κλιμακωτή βεράντα του και να απολαύσεις την υπέροχη θέα. Αν και δεν είναι φθηνό, οι τιμές εδώ είναι πολύ πιο προσιτές σε σχέση με άλλα εστιατόρια της Courchevel. Το φαγητό είναι απλό - σαλάτες, μπριζόλες, ομελέτα Savoyard (με σοταρισμένες πατάτες, μπέικον και γραβιέρα), αλλά καλομαγειρεμένο και σε γενναιόδωρες μερίδες, ενώ το κρασί τους (€ 14,50 το μπουκάλι) είναι μια ιδιαίτερα value for money επιλογή.



Club Moritzino, Alta Badia, Ιταλία

Στο Club Moritzino η κουζίνα και η ατμόσφαιρα συνδυάζονται άψογα δημιουργώντας τον ιδανικό προορισμό για γεύμα μετά το σκι. Επικεφαλής εδώ είναι ο παλιός ραλίστας Moritz Craffonara και το εστιατόριο ειδικεύεται στο φρέσκο ψάρι που φτάνει καθημερινά με αεροπλάνο και έπειτα το μεταφέρουν πάνω στο βουνό με ski lift. Δοκιμάστε το τέλειο al dente σπαγγέτι με ολόκληρο αστακό σχάρας. www.moritzino.it



Rifugio Emilio Comici, Val Gardena, Ιταλία

Γεύμα στη μέση του πουθενά, σ’ ένα καταφύγιο που στέκει στη σκιά του Sassolungo, ενός τεράστιου βράχου Δολομιτών, στη Val Gardena. Ξεκινήστε με ποικιλία κρεάτων της περιοχής, σαλάτα καλαμαριού και χταποδιού ή γαρίδες με σάλτσα λεμονιού. Για τη συνέχεια, σπιτικά ζυμαρικά, βιεννέζικο σνίτσελ, ψητό μοσχάρι ή φρέσκο ψάρι που καταφθάνει καθημερινά. Για να έρθετε εδώ, πάρτε οποιοδήποτε από τα δύο lift Comici που θα σας ανεβάσουν στα 2.284 μέτρα. www.rifugiocomici.com



Hospiz Alm, St Anton, Αυστρία

Πολύ ατμοσφαιρικό μέρος στο χωριό St Christoph. Ιδανικά θα βρεθείς εδώ μια μέρα που πέφτει πυκνό χιόνι, ενώ το προσωπικό ντυμένο με παραδοσιακές φορεσιές, θα σε καλωσορίζει στον ζεστό χώρο με το μεγάλο τζάκι. Το μενού είναι αρκετά μεγάλο, αλλά καλύτερα να διαλέξεις τις ιδιαίτερα καλομαγειρεμένες αυστριακές σπεσιαλιτέ όπως το tiroler Gröstl (τηγανητές πατάτες, χοιρινό, κρεμμύδι και αυγό) και το kaiserschmarrn (κομμένες τηγανίτες με σάλτσα φρούτων). Το κελάρι του είναι από τα καλύτερα της Αυστρίας. arlberghospiz.at



Berggasthof Sonnbuhel, Kitzbühel, Αυστρία

Διάσημοι σεφ της χώρας αλλά και απλοί επισκέπτες που τιμούν συχνά το καταφύγιο αυτό στα 1.700 μέτρα υψόμετρο, έχουν να πουν τα καλύτερα για την κουζίνα του. Οι περίφημες γαρίδες Sonnbuhel, τα πεντανόστιμα πιάτα ζυμαρικών και το Grostl (κομματάκια χοιρινού με πατάτες, κύμινο, κρεμμύδι και μαϊντανό) αποτελούν σταθερές αξίες εδώ. www.sonnbuehel.at





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;