Τί να μαγειρέψετε αυτό το Σαββατοκύριακο

Τί να μαγειρέψετε αυτό το Σαββατοκύριακο
Εχθές το βράδυ, καθώς γυρνούσα σπίτι από τον απογευματινό μου περίπατο, διασχίζοντας έναν πολυσύχναστο δρόμο με πολλά μαγαζιά, το μεθυστικό άρωμα του καλοψημένου γύρου, σχεδόν με έσυρε μέσα στο κατάστημα. Πράγμα αρκετά περίεργο για μένα, καθώς σπάνια επιλέγω το fast food, ειδικά όταν είναι ένα φαγητό, που μπορώ να το φτιάξω με τα χέρια μου. 

Γιατί το έτοιμο είναι ωραίο, αλλά όλοι ξέρουν πως το σπιτικό και χειροποίητο έχει άλλη χάρη. Συνειδητοποίησα, πως είχα πραγματικά πολύ καιρό να απολαύσω ένα νόστιμο γύρο, που να είναι καλής ποιότητας και όχι πολύ αλμυρός. Έτσι λοιπόν, αντιστάθηκα στον πειρασμό και αποφάσισα να φτιάξω τον δικό μου σπιτικό γύρο κοτόπουλο. Αν δεν έχει νιώσει κάποιος τη γεύση ενός σωστά αλατισμένου γύρου, με το τρυφερό και ζουμερό κρέας να λιώνει απαλά στο στόμα και την τραγανή κρούστα να κρατσανίζει ηδονικά στα δόντια, δύσκολα μπορεί να καταλάβει τι χάνει. Τη λαχταριστή συνταγή, σας την παραθέτω λίγο παρακάτω.

Διανύοντας τους μήνες του lockdown, τολμώ να πω πως έχω μαγειρέψει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη ζωή μου. Κλασικές κι αγαπημένες ελληνικές συνταγές, ατόφιες ή με δικές μου, μικρές παραλλαγές και το αγαπημένο μου: συνταγές από όλον τον κόσμο. Όπως την προηγούμενη εβδομάδα, που δοκίμασα να φτιάξω, με μεγάλη επιτυχία ομολογώ, ισπανική παέγια με θαλασσινά. Όταν τα αρώματα του καλοκαιριού, ξεπηδούν στην κουζίνα σου, μέσα στην καρδιά του χειμώνα, μπορείς να το πεις και ταξίδι. Τα μόνα ταξίδια, που μπορούμε να κάνουμε, μέχρι να τελειώσει η κρίση, που ζούμε.



Εδώ σας έχω λοιπόν τρεις αγαπημένες μου συνταγές για να εμπνευστείτε τα γεύματα του Σαββατοκύριακου, αν επιθυμείτε ένα διάλειμμα από τις καθιερωμένες βραδιές πίτσας και του φουρνιστού κοτόπουλου με πατάτες.

Την Παρασκευή, θα πρότεινα ιδανικά προς το βραδάκι, να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτές τις υπέροχες γαρίδες λαδολέμονο, που ξεχυλίζουν γεύση και νοστιμιά. Μου αρέσει πολύ να τις συνοδεύω με λίγο ούζο σα να βρίσκομαι πάλι στο αγαπημένο μου ταβερνάκι.

Το Σάββατο επιλέξτε να μαγειρέψετε κάτι που να μην απαιτεί ατελείωτο χρόνο. Ας μην ξεχνάμε πως τα σαββατοκύριακα είναι για να ξεκουραζόμαστε. Τη νοστιμιά αυτού του πιάτου, δε θα την πιστεύετε. Έχοντας μία ιδιαίτερη αγάπη για τις παπαρδέλες, με εμπνέουν ώστε να τις “στολίσω” όσο πιο νόστιμα μπορώ. Συνδυάζοντας τες με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά κάνουν την κοιλιά μου να γουργουρίζει.

Η Κυριακή είναι μία καλή ημέρα για να φτιάξετε αυτόν τον θεϊκό σπιτικό γύρο κοτόπουλο, που δοκίμασα κι εγώ. Απολαύστε όλον τον χρόνο που θα χρειαστεί για να τον μαγειρέψετε, άλλωστε δε θα σας πάρει πολύ. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, μαγειρέψτε λίγο αργα, λίγο τεμπέλικα και σύντομα όλοι θα έρχονται στην κουζίνα σας και θα ρωτάνε: Μμ.. τί μυρίζει έτσι;




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;