Κατηγορίες

Ρώμη: Σε ποια μυστική γειτονιά της θα βρείτε την καλύτερη πίτσα;

Ρώμη: Σε ποια μυστική γειτονιά της θα βρείτε την καλύτερη πίτσα;
Οι ντόπιοι ξέρουν ότι στην παλιά γειτονιά των χασάπηδων, στη Testaccio γεννήθηκε η cucina romana, η αυθεντική δηλαδή ρωμαϊκή κουζίνα. Και μας αποκάλυψαν το καλύτερο σημείο για να την γευτούμε αλλά και πού θα βρούμε τις καλύτερες πρώτες ύλες.
 
Αυτή τη φορά αφήνουμε πίσω μας τη Fontana di Trevi και τα Ισπανικά Σκαλιά για να κατευθυνθούμε νότια στην άκρη της παλιάς πόλης, στη συνοικία Testaccio. Εδώ είναι η παλιά γειτονιά των χασάπηδων. Αν υπήρχαν φαντάσματα, λένε χαριτολογώντας οι ντόπιοι, τότε σίγουρα εκατομμύρια χοίροι και μοσχάρια θα στοίχειωναν την περιοχή, όπου μέχρι το 1975 βρισκόταν το μεγαλύτερο σφαγείο της πόλης. Σήμερα φιλοξενεί την καλύτερη (και πιο ζωντανή) υπαίθρια αγορά της ιταλικής πρωτεύουσας. Ο ευγενικός κύριος με τον κότσο μας εξηγεί υπομονετικά όλους τους πιθανούς κι απίθανους συνδυασμούς ντομάτας και ζυμαρικών, ο Cesare –μεγάλος φαν των Beatles- και η Dalia διαλαλούν τα κρεατικά τους, ενώ ο Luciano πουλά τα πιο φρέσκα σαλάχια, καλαμάρια και γαρίδες εδώ και 60 χρόνια. Οι ντόπιοι ξέρουν επίσης ότι στο Testaccio γεννήθηκε η cucina romana, η αυθεντική δηλαδή ρωμαϊκή κουζίνα. Και μας αποκάλυψαν τα καλύτερα σημεία για να την γευτούμε.

Volpetti
Μια οικογένεια διαθέτει το καλύτερο deli για εκλεκτά τυριά και αλλαντικά. Εδώ θα δείτε προσούτο (μερικά ωριμασμένα για πάνω από 40 χρόνια), πεκορίνο με τρούφα αλλά και σαλάμι αρωματισμένο με το δυνατό, ερυθρό κρασί Barolo. Είναι βασικοί προμηθευτές προϊόντων υψηλής ποιότητας. (Via Marmorata 47)Υπαίθρια αγορά
Η αγορά της γειτονιάς προμηθεύει εδώ και γενιές τους ντόπιους με τα καλύτερα και πιο φρέσκα υλικά. Μπορεί οι ντόπιοι αρχικά να είχαν τις επιφυλάξεις τους για τη μεταφορά της πολυαγαπημένης τους αγοράς από την Piazza Testaccio στη via Beniamino Franklin, αλλά ο νέος της χώρος είναι πλέον το καλύτερο μέρος για να βρείτε φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρια αλλά, vintage ρούχα αλλά και παπούτσια περσινής σεζόν σε πολύ χαμηλή τιμή. Τα καταστήματα εντός της αγοράς ανοίγουν γύρω στις 9 το πρωί ενώ οι πάγκοι με τα τρόφιμα στήνονται γύρω στις 7 το πρωί.Flavio al Velavevodetto
Το βραβευμένο εστιατόριο βρίσκεται στο Monte Testaccio, έναν πρώην χώρο υγειονομικής ταφής απορριμάτων. Πριν από χρόνια, οι ντόπιοι έσκαψαν σε αυτό το λόφο και δημιούργησαν σπηλιές για να φυλάσσουν τα κρασιά τους και στη συνέχεια μετέτρεψαν τα κελάρια σε εστιατόρια. Εδώ θα γευτείτε τα καλύτερα ζυμαρικά με αγαπημένα αυτά με ελαφρώς πικάντικη σάλτσα Amatriciana με πανσέτα, ντομάτα, πεκορίνο και πιπεριά (Via di Monte Testaccio 97).

Και κάτι... για τη χώνεψη!

Giolitti
Μην παρασύρεστε από τις αμέτρητες πολυσύχναστες gelaterie της Ρώμης. Οι ντόπιοι ξέρουν ότι το 90% από αυτές χρησιμοποιούν σταθεροποιητές και χρωστικές στα παγωτά τους. Το Giolitti σερβίρει από το 1914 αυθεντικό, σπιτικό παγωτό σε απίθανες γεύσεις (Via Amerigo Vespucci 35).

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;