Κατηγορίες

Ρώμη: Πού θα βρείτε τα καλύτερα γλυκά

Ρώμη: Πού θα βρείτε τα καλύτερα γλυκά
Θεϊκό τιραμισού, λαχταριστά cornetti, άπαιχτο παγωτό και τραγανά biscotti. Εντοπίσαμε τις καλύτερες διευθύνσεις στη Ρώμη για τους απαιτητικούς των γλυκών απολαύσεων και τις μοιραζόμαστε μαζί σας.


Τιραμισού στο Bar Pompi

Μετράει μισό αιώνα ζωής και αυτοαποκαλείται το "βασίλειο του τιραμισού". Όντως, σύμφωνα με πολλούς ντόπιους, αυτή η pasticceria σερβίρει το καλύτερο της πόλης. Λαχταριστές στρώσεις από μπισκότα savoiardi βουτηγμένα σε εσπρέσο, κρεμώδες μασκαρπόνε, ούτε πολύ γλυκό ούτε πικρό, ελαφρύ αλλά και πολύ γευστικό. Θα το βρείτε σε πολλές γεύσεις, όπως φράουλα, φιστίκι, μπανάνα, μαύρη σοκολάτα και νουτέλα, αλλά καμία δεν μπορεί να συναγωνιστεί την κλασική εκδοχή, πασπαλισμένη με κακάο και τρίμματα σοκολάτας. Via Albalonga 7, www.barpompi.it



Cannoli από το Ciuri Ciuri
Αυτή η σιτσιλιάνικη gelateria-pasticceria φτιάχνει από γρανίτες μέχρι κασάτα- εσείς, όμως, θα την τιμήσετε για τα cannoli της (κάτι σαν φλογερίτσες από σκληρή ζύμη, ανοιχτές στα δύο άκρα, που περιέχουν γλυκιά γέμιση από ρικότα). Εδώ φτιάχνονται ακριβώς όπως πρέπει: γεμίζονται μπροστά σας, αμέσως μόλις τα παραγγείλετε και ποτέ πριν. Σε αντίθεση με άλλα cannoli, αυτά του Ciuri Ciuri είναι τραγανά εξωτερικά, με απίστευτα λεπτή ζύμη και γλυκιά όσο πρέπει γέμιση. Φτιάχνουν και cannellini, δηλαδή μικρότερες εκδοχές που τρώγονται σε δύο μπουκιές. Θα το βρείτε σε 4 σημεία της πόλης, αλλά το πρώτο κατάστημα στην περιοχή Monti παραμένει το καλύτερο και το πιο δημοφιλές. Via Leonina 18/19




Cornetti στο Cafe Barberini

Όλα τα γλυκά σε αυτό το cafe-ζαχαροπλαστείο, που άνοιξε το 1934, είναι εξαιρετικά. Από τα μικροσκοπικά φλιτζάνια με τιραμισού μέχρι τα γεμιστά με νουτέλα ντόνατς και τις τάρτες με σαντιγί και φρέσκα φρούτα. Τα ιταλικά κρουασάν cornetti όμως, που φτιάχνονται κάθε πρωί, είναι πραγματικά μικρά έργα τέχνης. Τα σκέτα συνοδεύουν θαυμάσια τον πρωινό καπουτσίνο, ενώ αν θέλετε κάτι πιο πλούσιο σαν επιδόρπιο δοκιμάστε αυτά με κρέμα. Via Marmorata 41.



Παγωτό από το Gelateria I Caruso
Δεν αποτελεί πλέον μυστικό των ντόπιων (η ουρά είναι πάντα μεγάλη), αλλά αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε το φρέσκο και αυθεντικό παγωτό της. Οι γεύσεις είναι ένα μείγμα παράδοσης και εποχιακών συστατικών. Από πάνω φρέσκια σαντιγί, απλή ή με ζαμπαγιόνε. Via Collina 13-1.



Biscotti από το Biscottificio Innocenti
Αδύνατο να μην σταθεί το βλέμμα σου στη βιτρίνα αυτού του φούρνου με τους δίσκους που είναι γεμάτοι biscotti (διπλοφουρνιστά γλυκά παξιμαδάκια). Το γλυκό άρωμά τους θα σύρει από τη μύτη στο μικροσκοπικό μαγαζί και πριν το καταλάβατε θα βρεθείτε με μια λευκή χάρτινη σακούλα στα χέρια γεμάτη ζεστά biscotti που μόλις ξεφουρνίστηκαν. Όλα είναι φανταστικά- ο φούρνος έχει παράδοση στην παρασκευή τους από το 1920-, αλλά τα τραγανά και μαστιχωτά  brutti ma buoni ("άσχημα άλλα νόστιμα") είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Via della Luce 21.



Maritozzi con la panna από το Regoli Pasticceria
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ένα maritozzo, κάντε το σε αυτό το φημισμένο ζαχαροπλαστείο. Πρόκειται για γλυκά ψωμάκια που φτιάχνονται πολλές φορές με σταφίδες, κουκουνάρι και ζαχαρωμένα φρούτα, αλλά και ανοιγμένα στη μέση και γεμισμένα με μπόλικη κρέμα. Η τελευταία βερσιόν είναι αυτή που θα βρείτε στην Regoli Pasticceria. Μη φύγετε από τη Ρώμη αν δεν το δοκιμάσετε! Via dello Statuto 60.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;