Κατηγορίες

Παρίσι: τα καλύτερα εστιατόρια για να εντυπωσιάσετε

Παρίσι: τα καλύτερα εστιατόρια για να εντυπωσιάσετε
Από τα τραπέζια τους έχουν περάσει όλοι οι VIP της πόλης. Γιατί πάνω από ένα πορσελάνινο πιάτο με καραβίδες και παγωμένο λευκό κρασί στο κρυστάλλινο ποτήρι κλείνονται οι πιο σημαντικές συμφωνίες. Πάντα υπό το διακριτικό βλέμμα του sommelier.


Le Grand Vefour
Κάθε επίσκεψη στο Παρίσι, συμπεριλαμβάνει γεύμα στα βραβευμένα με δύο αστέρια Michelin τραπέζια του Guy Martin που μας ταξιδεύουν στις παραμονές της Γαλλικής Επανάστασης. Ο διάσημος σεφ ταΐζει την κακομαθημένη Παριζιάνικη μπουρζουαζία με φουά γκρα πάπιας, κίτρινο και πράσινο μάνγκο μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, αλμυρή κρέμα από κάστανα, φουντούκια, μανιτάρια με ψιλοκομμένα σέλινα, τεύτλα και μαϊντανό. Για κυρίως, βακαλάος ψήνεται σε δερμάτινη εστία, με μαύρο ρύζι, ραδίκια και αφρό από λεμόνι και για γλυκό compotée από σύκα, αρωματισμένο με μπαχαρικά μέσα σε τραγανιστή πραλίνα Ιδανικό για ένα γεύμα μετά την επίσκεψη σας στο Λούβρο, μιας και είναι πολύ κοντά. (17 rue de Beaujolais, τηλ.: 0033 1 42965627, www.grand-vefour.com, από €100 το άτομο).






Alain Ducasse au Plaza Athénée
Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια όλου του κόσμου με τρία αστέρια Michelin και το αρχηγείο του διάσημου chef. Όπως είναι φυσικό, εδώ χρησιμοποιούνται τα καλύτερα υλικά ανάλογα με την κάθε εποχή. Εκτός από την αισθητική στο πιάτο, στο διάκοσμο έχουν γίνει επίσης θαύματα. Τοιχογραφίες στους τοίχους σετάρονται υπέροχα με μοντέρνα art de la table και επιβλητικούς πολυέλαιους. Οι γαρίδες ταρτάρ ετοιμάζονται μόνο κατόπιν παραγγελίας και αν υπάρχουν ψήνονται μόνο με ζωμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για να μην αλλοιωθούν τα πλούσια αρώματα της θάλασσας (25 Avenue Montaigne, τηλ.: 0033 1 5367 6500, www.alain-ducasse.com, από €200 το άτομο).






L'Atelier de Joël Robuchon
Δεν πρόκειται για το πιο hot table του Παρισιού, αλλά για τον hot πάγκο, ο οποίος περικυκλώνει μια ανοιχτή κουζίνα με μεταλλικά ράφια και όλα τα υλικά σε κοινή θέα. Λαχανικά, λεμόνια, πλεξίδες σκόρδα, διάφανα βάζα με ζυμαρικά, συνθέσεις από ψωμιά, πολύχρωμα γυάλινα δοχεία, πίκλες, στάχυα και μανταρίνια που μαρινάρονται σε μαύρο πιπέρι. Στους τοίχους έργα των Jackson Pollock και Robert  Rauschenberg, αγαπημένων ζωγράφων του Robuchon. Στα κόκκινα δερμάτινα σκαμνιά βολεύονται επιχειρηματίες (μέχρι το επόμενο meeting) και πανέμορφα μοντέλα που τρώνε αφράτες σαλάτες με γαλλικό μαρούλι και λιαστές ντομάτες μέχρι το επόμενο casting. Ο François Benot -υπεύθυνος για τα γλυκά- μας προτείνει ποικιλία από μικρές πάστες, ενώ ο επί χρόνια sommelier του Joël Robuchon, Antoine Hernandez, ένα ποτήρι Coume del Mas με γαργαλιστική επίγευση καραμέλας. Και οι δυο, όπως και όλοι οι μάγειρες, φορούσαν ατσαλάκωτα μαύρα κοστούμια Zhongshan, με κόκκινες λεπτομέρειες. Μην προσπαθήσετε να κάνετε κράτηση. Όλοι εδώ περιμένουν υπομονετικά (5 rue de Montalembert, τηλ.: 0033 1 42 22 56 56, http://atelier-robuchon-saint-germain.com, από €80 το άτομο).






Helen Restaurant
Μην απορήσετε αν δείτε στα καλοστρωμένα τραπέζια του το ζεύγος Σαρκοζί να γεύεται καραβίδες και αχινούς. Είναι η πιο hot διεύθυνση στην πόλη για θαλασσινά και βρίσκεται δίπλα στο παλάτι των Ηλυσίων. Θα χρειαστεί να περπατήσετε στο ακριβοθώρητο 8ο διαμέρισμα για να το βρείτε σε ένα στενάκι δίπλα στο ξενοδοχείο Salomon de Rothschild. Τα πάντα είναι αφιερωμένα στη θάλασσα, από το ντεκόρ μέχρι τις επιλογές του μενού: μπλε της Μεσογείου, κοχύλια, πολυέλαιος εμπνευσμένος από τα κοράλλια αλλά και ψάρια από φίλντισι που κοσμούν τους τοίχους. Ο σεφ βάζει στην κουζίνα του μόνο τα πιο φρέσκα θαλασσινά που σερβίρονται ωμά ή ψητά και συνοδεύονται από λίγο φασκόμηλο, πέστο ή ελιές. Στο τραπέζι τους καταφτάνουν καραβίδες, γαρίδες, τσιπούρες, αχινοί που μοσχοβολούν ιώδιο (3 rue Berryer, τηλ.: 0033 1 40760140, www.helenrestaurant.com, από €60 το άτομο).









Market
Το μοναδικό εστιατόριο του διάσημου βραβευμένου σεφ Jean-Georges Vongerichten. Στις κουζίνες του ο μάστερ της μαγειρικής συνδυάζει την γαλλική κουζίνα με τα ασιατική, δημιουργώντας κάτι πραγματικά νέο. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Champs-Élysées. Το design υπογράφει ο διάσημος interior designer Christian Liaigre, ο οποίος επέλεξε απλά υλικά όπως μάρμαρο, ξύλο και δέρματα. Στις κατσαρόλες μπαίνουν αποκλειστικά φρέσκα υλικά, ανάλογα με την εποχή, έχουν όμως ιδιαίτερα αδυναμία στα θαλασσινά. Πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το σούσι με αλμυρή σφολιάτα κρουασάν. Έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό σε αυτούς που δουλεύουν στη βιομηχανία της μόδας. Το αγαπούν οι συντάκτριες του ELLE και συνήθιζε να το επισκέπτεται ο Καρλ Λάγκερφελντ (15 Avenue Matignon, τηλ.: 0033 15 643 4090, www.restaurant-market.fr, από €40 το άτομο).






114 Faubourg
Μεγάλες ντάλιες στολίζουν τους πορτοκαλί τοίχους, χρυσές κολώνες χωρίζουν τους δυο ορόφους και το μοβ χαλί στρώνει τα πατώματα. Στη κουζίνα ο νεαρός σεφ Eric Desbordes που μαθήτευσε τον Eric Fréchon, εκτός από τις ήδη διάσημες βάφλες από πουρέ πατάτες με καπνιστό σολομό και το millefeuille από βανίλια Bourbon και αλατισμένη καραμέλα, μας επιτρέπει να διαλέξουμε εμείς τον τρόπο μαγειρέματος -σχάρα, ατμό, plancha. Μας έφτασε πικάντικη  πεσκανδρίτσα από το Sichuan-κάπου στη Κίνα- καλοψημένη στη σχάρα και λαχανικά στο γουόκ. Ο sommelier Marco Pelletier μας προτείνει κόκκινο Lammerhoek από την νότια Αφρική. Στο μενού υπάρχουν και πιάτα για τα κορίτσια που τσιμπούν στο πόδι μετά τα fashion shows του ξενοδοχείου καπνιστό σολομό, πράσινη σαλάτα με ελαφριά σκορδάτη σος. Στο τέλος, ο Laurent Jeannin, pastry σεφ, μας αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι φτιάχνει το καλύτερο μιλφέιγ της πόλης με παγωτό καραμέλα. (114 r. du Faubourg-St-Honoré, τηλ.: 0033 1 53434444, https://www.oetkercollection.com/, από € 60 το άτομο).



















Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;