Κατηγορίες

Μιλάνο: 10 top εστιατόρια

29/05/2019 13:00, 0 σχόλια

Μιλάνο: 10 top εστιατόρια
Κάνουμε κράτηση στα καλύτερα τραπέζια του Μιλάνου. Η πόλη που λατρεύει το design, τις βόλτες, τα ψώνια και το aperitivo, μας κλέβει την καρδιά και με την κουζίνα της.

Da Giacomo
Ψηλοτάβανη trattoria με μωσαϊκά και art deco φωτιστικά, όπου δεν αποκλείεται να συναντήσετε τον Giorgio Armani να τρώει με όλη την ησυχία του linguine με γαρίδες. Η Tiziana, η κόρη του Giacomo, μας υποδέχεται και μας προτείνει ζουμερή bistecca alla fiorentina, καλαμάρι ψητό με αρωματικά βότανα και γαρίδες με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας. Το προφιτερόλ τους είναι διάσημο. Via Pascale Sottocorno 6, 0039 02 7602 3313, www.giacomomilano.com



Ristorante Cracco

Ο Carlo Cracco έχει πάψει πια να θεωρείται πολλά υποσχόμενος σεφ της ιταλικής κουζίνας. Είναι πλέον καταξιωμένος. Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριό του αποτελεί κορυφαίο προορισμό στην πόλη για -λίγο ή περισσότερο- πειραγμένα μιλανέζικα πιάτα. Δοκιμάστε την κοτολέτα αλά μιλανέζε, που σερβίρεται σε κύβους. Θα τη ζήλευε ακόμη κι ο Ducasse, δίπλα στον οποίο θήτευσε ο Cracco.Via Victor Hugo 4, 00 39 02 876 774, www.ristorantecracco.it





Il Luogo di Aimo e Nadia

Υψηλή γαστρονομία με τα πιο απλά υλικά από τον βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin σεφ Aimo, συνιδιοκτήτη του εστιατορίου με τη σύζυγό του Nadia. Το σπαγγέτι με κρεμμύδια, βασισμένο σε μυστική συνταγή, παραμένει το βασικό starter του μενού εδώ και 20 χρόνια. Δώστε προσοχή στην ευρηματική χρήση προϊόντων με μπαχαρικά και μυρωδικά, όπως η υπέροχη κρέμα συμπυκνωμένης ντομάτας που μοσχοβολάει άνηθο και πιπέρι. O Federico – υπόδειγμα sommelier. Κάντε έγκαιρα κράτηση. Το μαγαζί είναι μικρό και πάντα γεμάτο. Via Montecuccoli 6, 0039 02 416886, www.aimoenadia.com





Ratana
Στεγασμένο σε ένα χαριτωμένο art nouveau κτίριο-πρώην σιδηροδρομική αποθήκη στην ανακαινισμένη συνοικία Porta Garibaldi, το neo-bistrot του ηθοποιού Antonio Albanese ελκύει όσους θέλουν να δειπνήσουν σε μια χαλαρή, ανεπίσημη ατμόσφαιρα με ζεστή εξυπηρέτηση και δημιουργική μαγειρική. Στην κουζίνα, ο σεφ Cesare Battisti δημιουργεί γκουρμέ εκδοχές κλασικών μιλανέζικων πιάτων, όπως ριζότο με οσομπούκο και μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ πατάτας και σέλινο. Την ώρα του aperitivo πιάστε θέση στο μπαρ για  μιλανέζικα tapas και κρασί διαλεγμένο από την ταλαντούχα sommelier Federica Fabi. Via de Castilla 28, +39 287128855, www.ratana.it





Trattoria del Nuovo Macello
Ένα πραγματικά γνήσιο μιλανέζικο εστιατόριο, που αγαπούν και οι ντόπιοι. Φημίζεται ότι σερβίρει μία από τις  καλύτερες κοτολέτες της πόλης και γι αυτό το λόγο είναι πάντα γεμάτο, ιδίως τις Κυριακές (η κράτηση είναι απαραίτητη). Το ντεκόρ είναι το χαρακτηριστικό μιας τρατορίας, ο χώρος άνετος και τα υλικά των πιάτων φρέσκα, τοπικά και συνδυασμένα με μαεστρία. Από το μενού ξεχωρίσαμε το ριζότο Vialone nano dr. Gennari με κολοκύθα, κάππαρη και γκρέιπφρουτ και το ψητό χταπόδι με πράσινη σάλτα, πάπρικα και πατάτες. Via Cesare Lombroso 20, 00 39 02 5990 2122, www.trattoriadelnuovomacello.it





Antica Trattoria della Pesa
Ένα από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της πόλης, που ξεχωρίζει για την αυθεντική ατμόσφαιρά του και τις ντόπιες σπεσιαλιτέ που σερβίρει. Δοκιμάστε νιόκι με γκοργκοντζόλα, οσομπούκο με ριζότο μιλανέζε και το καλύτερο ίσως ζαμπαγιόνε (κρέμα από κρόκους αυγών, ζάχαρη και γλυκό κρασί) της πόλης. Vl. Pasubio 10, +39 02 655 5741, www.anticatrattoriadellapesa.com





Piazza Repubblica
Value for money επιλογή σε πολύ καλή τοποθεσία. Οι σεφ Davide Cajro και Alex Brambilla συνδυάζουν με μαεστρία τα καλύτερα προϊόντα που βρίσκουν το πρωί στις αγορές σε πιάτα από τη μιλανέζικη και μεσογειακή παράδοση. Δοκιμάστε νιόκι με σάλτσα βασιλικού, σπαγγέτι chitarra με αχιβάδες και κόκκινο τόνο με κολοκυθάκι και γαρίδες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι. Via Aldo Manuzio 11, 00 39 02 6269 5105, www.piazzarepubblica.com



Pisacco

Το μοντέρνο μπιστρό βρίσκεται στην πιο cool γειτονιά της πόλης, στη Brera, και είναι ντυμένο με ξύλο, ζεστά χρώματα και εντυπωσιακούς φωτισμούς. Τα πιάτα είναι απλά αλλά αυθεντικά ιταλικά όπως η σούπα Papa al pomodoro ή το ριζότο al Milanese. Θα επιστρέψετε και για aperitivo που σερβίρεται από τις 7 το βράδυ. Via Solferino 48, 0039 02 9176 5472, www.pisacco.it







Ribot
Εστιατόριο για φανατικούς κρεατοφάγους, αγαπημένο των ντόπιων, με 30 χρόνια παράδοση. Εδώ θα έρθετε για σαλάτες με φρέσκα εποχιακά λαχανικά (υπέροχη η puntarelle το καλοκαίρι) και πιάτα κρεατικών αρωματισμένα με φασκόμηλο, δεντρολίβανο και θυμάρι. Υπάρχει μπουφές ορεκτικών με 40-50 μεζέδες, ενώ σερβίρουν μια από τις καλύτερες μπριζόλες στην πόλη. Στα συν ο υπέροχος κήπος. Via Marco Cremosano 41, 00 39 02 3300 1646, ribotmilano.it



Antica Hostaria della Lanterna
Λίγα και απλά πιάτα, μαγειρεμένα με σπιτική φροντίδα. Στο τραπέζι καταφθάνουν prosciutto από το Friuli που κόβεται μπροστά μας, gnocchi με gorgonzola και φιστίκια, και χυμώδες μοσχαράκι ψητό με polenta. Συνοδέψτε με χύμα λευκό κρασί από το Trento. Via Mercalli 3, 0039 02 5830960.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;