Κατηγορίες

Φλωρεντία: Εκεί που τρώνε οι ντόπιοι

Φλωρεντία: Εκεί που τρώνε οι ντόπιοι
Πρέπει κάποιος να είναι πολύ άτυχος για να μην φάει καλά στη Φλωρεντία. Ωστόσο, εμείς σας προτείνουμε τα μυστικά στέκια για τέλειο πανίνι, τα εστιατόρια που κάνουν κράτηση οι ντόπιοι και πού πάνε για επιδόρπιο μετά τα ζυμαρικά.

Trattoria Sostanza
Από το 1869, οι ντόπιοι μοιράζονται τα μακριά, ξύλινα τραπέζια του για να γευτούν την καλύτερη τοσκάνικη κουζίνα. Στους τοίχους από λευκό πλακάκι είναι κολλημένα αυτόγραφα από celebrities που έφαγαν εκεί. Για τους φιορεντίνους αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο της πόλης, εδώ και πολλές δεκαετίες. Μεγάλο σουξέ του μενού είναι το η bistecca alla fiorentina που ψήνεται σε ένα αρχαίο ξυλόφουρνο. Επίσης, μη χάσετε τη τάρτα αγκινάρας, η γέμιση της οποίας είναι ελαφριά σαν αφρός.  Στη γειτονιά βρίσκεται η Santa Maria Novell μια από τις πιο όμορφες εκκλησίες της πόλης με ένα μαγικό πίνακα του Μποτιτσέλι με ναυτικά μοτίβα. Via della Porcellana 25, τηλ.: 0039 055 212 691, κυρίως από €8.



Ino
Εδώ έρχεστε κυρίως για τα gourmet πανίνι. Ο ιδιοκτήτης Alessandro Frasscia δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ξέρει όσο λίγοι τα προϊόντα που παράγωγονται από την ιταλική γη. Στη κουζίνα του μπαίνουν υλικά όπως: προσούτο San Daniele, τυρί Robiola από το Piedmonte και κρουστά ντοματίνια από τη Σικελία. Από τα ιδιαίτερα επίσης δημοφιλή πιάτα του είναι τα ciabatte και pane toscano. Κάθε ημέρα υπάρχουν και διαφορετικά must πιάτα, που κρατά τους θαμώνες σε εγρήγορση για να έρχονται όλο και πιο συχνά. Ιδανικά εδώ μπορεί να καταλήξετε μετά από μια βόλτα στο Palazzo Vecchio. Via del Georgofili 3, inofirenze.com, από €4 το άτομο.


 


Nerbone

Βρίσκεται στο ισόγειο της κεντρικής αγοράς. Ταΐζει εμπόρους και επισκέπτες από το 1874 με παραδοσιακές λιχουδιές της λεγόμενης cucina povera (η κουζίνα των φτωχών). Πατσάς με ντομάτα και σέλινο, βραστές πατάτες και η σπεσιαλιτέ, panino con bollito, βραστό μοσχάρι σε σάντουιτς βουτηγμένο στο ζωμό του κρέατος. Δοκιμάστε επίσης τη φασολόσουπα, το περίφημο ψητό του, τα χειροποίητα πάστα σε παραλλαγές που αλλάζουν καθημερινά. Τις Παρασκευές τη τιμητική τους έχουν τα θαλασσινά που μαγειρεύονται μπροστά στους θαμώνες. Υπάρχουν πολλοί ταξιδιώτες που ακόμα και αν μείνουν λίγες ημέρες στη Φλωρεντία κάνουν όλα τα γεύματα τους εδώ. Τα περισσότερα τραπέζια όμως είναι κλεισμένα από ντόπιους. Via dell'Ariento, 0039 055 219949, από €5 τα κυρίως.



Trattoria Mario
Δεν είναι μυστικό και πολύ συχνά δημιουργείται το αδιαχώρητο. Όμως, πολλοί είναι διατεθειμένοι να τα ανεχτούν όλα αυτά για να δοκιμάσουν τη διάσημη μπριζόλα του ακόμη και αν χρειαστεί να περιμένουν για μερικά λεπτά μέχρι να αδειάσουν οι πάγκοι του.Via Rosina 2r, www.trattoria-mario.com, από €5 τα κυρίως.





Gelateria Carabe
Η Φλωρεντία είναι γεμάτη από gelaterias, όμως πρέπει να ψάξετε να βρείτε αυτή εδώ γιατί σερβίρει παγωτό με αυθεντική σισιλιάνικη συνταγή. Οι ιδιοκτήτες της φέρνουν τα καλύτερα υλικά όπως αμύγδαλα από το Noto, φιστίκια από το Bronte. Ιδιαίτερη γεύση είναι το cheesecake του το οποίο φτιάχνουν με κρεμώδεις ricotta και μπισκότο αρωματισμένο με κίτρο. Θραύση κάνουν και οι γρανίτες του, ιδιαίτερη η αμυγδάλου και αυτή από μαύρα μούρα. Via Ricasoli 60, www.parcocarabe.it




 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;