Κατηγορίες

Γαστρονομική περιήγηση στη Φλωρεντία

Γαστρονομική περιήγηση στη Φλωρεντία
Οι ωραίες γεύσεις συμπληρώνουν σε βαθμό τελειότητας το μαγευτικό τοπίο. Και αυτό γιατί η πρωτεύουσα της Τοσκάνης βρίσκεται στην καλύτερη γαστρονομική της φόρμα.  

Osteria dell'Enoteca
Είναι υπό την ίδια ιδιοκτησία με το Pitti Gola e Cantina, ένα εξαιρετικό και κοντινό wine bar. Μπορείτε να περιμένετε πιάτα όπως η τεριτίνη από το συκώτι του κοτόπουλου με vin santo, τη σούπα πατάτας και το πικάντικο χταπόδι, το gazpacho με το τυρί Burrata το καλοκαίρι και το pappardelle με σάλτσα και αγριογούρουνο το χειμώνα. Η μπριζόλα είναι μεγάλη υπόθεση εδώ. Να παραγγείλετε ένα T-bone από διάφορα είδη κρέατος, συμπεριλαμβανομένης της πολύτιμης (και ακριβής) Fassona από το Piemonte και της Chianina από την Τοσκάνη.

Pizzeria Santarpia
Όλα τα συστατικά αυτών των αυθεντικών ναπολιτάνικων pizzas προέρχονται από τις καλύτερες κατά αντιστοιχία περιοχές της χώρας - βιολογικές ντομάτες από τον Βεζούβιο, μοτσαρέλα από την Καμπανία, αντζούγιες από το ψαροχώρι της Κέταρας στην ακτή Αμάλφι - και η ζύμή προτετοιμάζεται για 48 ώρες, κάνοντας για μια ελαφριά, τραγανή,  αφράτη βάση. Η γέμιση κυμαίνεται από αυτήν με τα κλασσικά συστατικά όπως η Margherita (μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό) και η μαρινάρα (ντομάτα, σκόρδο και ρίγανη) και φτάνει σε πιο δημιουργικούς τόνους - μοτσαρέλα και ρίκοτα, πέστο λεμονιού και μαϊντανό, αντσούγιες ή και τρούφα. Τα επιδόρπια, από τον αρχιμάγειρα Luca Mannori, δεν πρέπει να τα χάσετε. Το πασίγνωστο κέικ Sette Veli με πλούσια σοκολάτα είναι ένα αριστούργημα. Όλες οι πίτσες μπορούν να σερβιριστούν χωρίς γλουτένη και λακτόζη. Τα ποτά περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από μπίρες βιοτεχνίας, τόσο από το μπουκάλι όσο και από το βαρέλι.



Il Santo Bevitore
Το Il Santo Bevitore βρίσκεται σε ένα μεγάλο πρώην σταθμό λεωφορείων στο Santo Spirito με θολωτή οροφή και σκεπαστή ξύλινη επένδυση. Είναι συχνά γεμάτο και αρκετά θορυβώδες. Το φαγητό συνδυάζει δημιουργική Τοσκάνικη κουζίνα με έμφαση στην εποχικότητα και την προέλευση. Υπάρχει πάντοτε μια επιλογή από ενδιαφέρουσες σούπες (παντζάρι με ψητό κολοκυθάκι και ρίκοτα ή σπανάκι gnudi), καθώς και ζυμαρικά και ριζότο με μανιτάρια και φραγκόκοτα. Στα κυρίως πιάτα περιλαμβάνεται νεογνό χοιρινό, αρνάκι  ή μαγιάτικο ψάρι με αγκινάρες της Ιερουσαλήμ. Ως επιδόρπιο αξίζει να αφήσει χώρο για μια ασυνήθιστη  crème brûlée λεβάντας ή cheesecake με αχλάδια και sorbet φρούτων. Στο "Ο Ιερός Πότης" - το όνομα του εστιατορίου, όπως μεταφράζεται στα ελληνικά υπάρχει ένας προσεκτικά φτιαγμένος κατάλογος κρασιών ο οποίος είναι γεμάτος με ετικέτες από την Τοσκάνη σε λογικές τιμές και το Piemonte, καθώς και φιάλες από Alto Adige, Sicily, Ligure, και τη Σαρδηνία. Υπάρχουν και πολλές επιλογές για ποτήρια κρασιού.  www.ilsantobevitore.com


Essenziale
Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Essenziale, στην Piazza del Cestello, έχει μόνο τα απαραίτητα: δυνατή μουσική, λαμπερά φώτα, πέτρινα πατώματα και γυμνά τραπέζια αν εξαιρέσουμε τα ποτήρια νερού και τις διπλωμένες χαρτοπετσέτες. Τα μενού βασίζονται σε εποχιακά, τοπικά και τοπικά συστατικά. Μπορείτε να επιλέξετε να τρώτε à la carte ή από διάφορα μενού γευσιγνωσίας. Το Mercato είναι ένα καθημερινά μεταβαλλόμενο γαστρονομικό ταξίδι πολλαπλών γευμάτων που βασίζεται στη διαθεσιμότητα της αγοράς και το Buio είναι μια μαγευτική περιπέτεια όπου μπορείτε να εμπιστευτείτε πλήρως τον σεφ. http://essenziale.me
                                            

Trattoria Sergio Gozzi
Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, αλλά νιώθεις σα να είσαι στην παλιά Φλωρεντία. Το μενού εκτυπώνεται με την ημερομηνία της ημέρας, αποδεικνύοντας ότι, ναι, όλα τα υλικά είναι πραγματικά εξαιρετικά φρέσκα, εποχιακά και προσεγμένα. Η χούφτα των ζυμαρικών και των σούπας μπορεί να περιλαμβάνει pici (παχιά, χειροποίητα σπαγγέτι) alla carrettiera (πικάντικη σάλτσα ντομάτας) ή ribollita, μια παραδοσιακή σούπα ψωμιού, φασολιού και λάχανου. Για κυρίως, υπάρχει ψητό χοιρινό, πεπόσα (μοσχαρίσιο στιφάδο με μαύρο πιπέρι), τηγανητό polpette (κεφτεδάκια), και trippa alla fiorentina (με τριμμένη σάλτσα ντομάτας). Παρόλο που υπάρχει μια λίστα με κρασιά που φέρουν κυρίως ετικέτες της Τοσκάνης, όλοι παραγγέλλουν εδώ το "χύμα" κρασί τους, το οποίο πωλείται σε ένα τέταρτο, μισό ή ένα λίτρο. Μια σημείωση: Είναι ανοικτή μόνο για μεσημεριανό γεύμα (Δευτέρα έως Σάββατο).  Τηλέφωνο: +39 055 281941


Zeb 
Το Zeb είναι ένα μικρό, κομψό εστιατόριο στην περιοχή San Niccolo. H μητέρα και ο γιος Giuseppina και Alberto προετοιμάζουν, σερβίρουν το κρασί. Τα πιάτα της ημέρας γεμίζουν τον πάγκο και τα ράφια που στοιβάζονται με κρασιά καλύπτουν τους τοίχους. Το μενού αλλάζει καθημερινά ανάλογα με το τι είναι καλό στην αγορά, αλλά μπορείτε να περιμένετε φρέσκα ζυμαρικά όπως το cappellacci γεμιστό με ricotta και φρέσκια τρούφα, ή pappardelle με σάλτσα αγριογούρουνου. Στα κυρίως πιάτα μπορεί να περιλαμβάνεται ossobuco, πιπέρι στιφάδο μοσχάρι, ή μελιτζάνα με parmigiana. Στη συνέχεια, υπάρχουν νόστιμα επιδόρπια, συμπεριλαμβανομένου του cheesecake και ενός to-die-for κέικ σοκολάτας.
https://www.zebgastronomia.com 




Trattoria Sabatino
H οικογένεια Buccioni σερβίρει καλό και ειλικρινές μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό στις χαμηλότερες τιμές για τους ντόπιους (και τους τουρίστες που το συνειδητοποιούν αυτό) στο δυτικό άκρο του Oltrarno από το 1956. Ξεκινήστε με spaghetti al pomodoro ή ζυμαρικά και φασολάδα, πριν προχωρήσετε σε arista (ψητό χοιρινό κρέας) ή τυλιγμένο, γεμιστό κοτόπουλο. Τα επιδόρπια (tiramisu, torta della nonna) είναι σπιτικά.

Mercato Centrale
Το κτίριο της Φλωρεντίας, χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα. Στον πρώτο όροφο οι παραδοσιακοί κρεοπώλες, οι ψαράδες  εξακολουθούν να προμηθεύουν τους κάτοικους της Φλωρεντίας με τις καθημερινές τους αγορές. Αλλά ανεβείτε στη σκάλα στο ανώτερο επίπεδο και μπείτε στο Mercato Centrale, τον ουρανό του εραστή του φαγητού θα δείτε ένα ζωντανό χώρο με εξίσου ζωηρές γεύσεις. Το πρόβλημα (αν υπάρχει) είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. όλα είναι τόσο καλά, ότι πραγματικά χρειάζεστε αρκετές επισκέψεις για να δοκιμάσετε τα πάντα εδώ. 



Trattoria Camillo
Θεσμός της Φλωρεντίας, το Trattoria Cammillo, που βρίσκεται στη νότια όχθη του Arno, δίπλα το Ponte Vecchio, ιδρύθηκε το 1945 από τον παππού της ιδιοκτήτριας  Chiara Masiero που δουλεύει πλέον ως part-time chef. Το μενού αποτελείται από κρέατα, ψάρια και λαχανικά που αλλάζουν (σε κάποιο βαθμό) ανά εποχή. Τα πιάτα όπως το gamberi al curry με το ρύζι και το σπιτικό μάνγκο  βρίσκονται στο μενού εδώ και δεκαετίες παράλληλα με τα κλασικά όπως η ribollita, η λαζάνια και η bistecca alla Fiorentina.Τηλέφωνο:  +39 055 212427


Ino
Αυτό το φωτεινό, σύγχρονο σάντουιτς-μπαρ και deli είναι λίγα βήματα από τους θησαυρούς της Αναγέννησης και την γκαλερί Uffizi. Τα panini γεμίζονται από ένα μακρύ κατάλογο κορυφαίων τυριών, επεξεργασμένων κρεάτων και λαχανικών. Υπάρχει κάποια εποχιακή διακύμανση, αλλά τα κλασσικά γεμίσματα περιλαμβάνουν mortadella με φιστίκια, κρεμώδη gorgonzola και nduja (ζεστό αλάτι από την Καλαβρία) και prοciutto crudo με ψητές καρδιές αγκινάρας. Υπάρχει μια ιστορία που συνδέεται με κάθε ένα από τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο κατάστημα, και ο Alessandro Frassica, ο ιδιοκτήτης που θα σας κάνει ενθουσιώδη υποδοχή, θα μπορέσει να σας την πει.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;