Κατηγορίες

Βενετία: Στα μυστικά της στέκια

Βενετία: Στα μυστικά της στέκια
Πού θα γευτείτε τα νοστιμότερα cicheti, ποιο είναι το καλύτερο delicatessen ψαρικών και ποια είναι η καλύτερη κυριακάτικη εκδρομή για φαγητό; Μιαν ανάσα από το πολύβουο San Marco, τα αγαπημένα γευστικά στέκια των ντόπιων και των μυημένων θα σας αποκαλύψουν το αληθινό πρόσωπο της Γαληνοτάτης.

Lineadombra
Σε πολύ ωραίο σημείο πίσω από τη Santa Maria della Salute, σερβίρει παραδοσιακή μεν αλλά ελαφριά βενετσιάνικη κουζίνα. Τα καλύτερα τραπέζια είναι αυτά στη βεράντα που επιπλέει πάνω στη λιμνοθάλασσα, στο κανάλι της Giudecca. Εδώ, οι γνώστες παραγγέλνουν καρπάτσιο τόνου και λαβράκι με άρωμα βανίλιας (Ponte dell'Umiltà, Dorsoduro 19, τηλ.: 0039 041 2411881, www.ristorantelineadombra.com, από €40 το άτομο).





Venissa

Μια καλή αφορμή για να αφήσετε την πόλη και να ακολουθήσετε τους Βενετούς σε μια κυριακάτικη εκδρομή στο νησί Mazzorbo. Στο ξενοδοχείο-εστιατόριο Venissa, η σεφ Paola Budel και η ομάδα της σερβίρουν ψάρια από τη λιμνοθάλασσα, πιάτα με ολόφρεσκα λαχανικά από τον κήπο τους και τα διπλανά νησιά, και κρασί από το Βένετο και το Τρεντίνο (Fondamenta Santa Caterina 3, Isola di Mazzorbo,  τηλ.: 0039 041 5272281, venissa.it, από €30 το άτομο).



Osteria da Alberto
Πολλοί Βενετοί συνιστούν αυτή την osteria ως το μέρος όπου θα βρείτε τα καλύτερα cicheti, τη βενετσιάνικη δηλαδή βερσιόν των tapas. Τραπέζια από σκούρο ξύλο και στον τοίχο νταμιτζάνες και παλιές φωτογραφίες συνθέτουν την απροσποίητη ατμόσφαιρα. Το χταπόδι σε πολέντα και το σπαγγέτι Busara με φρέσκα οστρακοειδή, είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα του σεφ Alberto (Calle Giacinto Gallina, Cannaregio, τηλ.: 0039 041 5238153, www.osteria-alberto.it, από €30 το άτομο).


 


Osteria L'Orto dei Mori

Τα 12 τραπεζάκια της είναι πάντα γεμάτα με ντόπιους που έρχονται για το γευστικότατο scampi risotto και τα vegetarian λαζάνια με γέμιση κολοκύθα. Στα συν, το καλό κόκκινο κρασί τους και το φιλικό προσωπικό που μιλάει άριστα αγγλικά (Campo dei Mori, Cannaregio, τηλ.: 0039 041 5243677, www.osteriaortodeimori.com, από €25 το άτομο).


 


Al Vecio Canton

Από τα λίγα μέρη στη Βενετία που μπορεί κανείς να γευτεί εξαιρετική πίτσα. Μια δοκιμή της Boscaiola, με μοτσαρέλα και άγρια μανιτάρια, θα σας πείσει. Αξίζουν όμως και τα πιάτα με φρέσκα θαλασσινά- κατευθείαν από την ψαραγορά του Rialto. Ο Luciano χρησιμοποιεί μόνο τα καλύτερα ντόπια προϊόντα για να σας χορτάσει στη διακοσμημένη με ξύλο ταβέρνα του (Castello 4738a, τηλ.:0039 041 5287143, από €20 το άτομο).



Antiche Carampane
Λίγα βήματα από τη γέφυρα Ριάλτο με ατμόσφαιρα σπιτική όσο το φαγητό του. Μη χάσετε το Cassopipa, τα σπαγγέτι δηλαδή με πικάντικη σάλτσα οστρακοειδών (San Polo, 1911, τηλ.: 0039 041 5240165, www.antichecarampane.com, από €15 το άτομο).


 


Alle Testiere

Λίγα τραπέζια για μόλις 24 τυχερούς θαμώνες, καλυμμένα με λαδόκολλα προδίδουν το ανεπίσημο στυλ αυτής της osteria. Παραγγείλτε οπωσδήποτε το παραδοσιακό scampi alla busara, με μια μυστική συνταγή που περιλαμβάνει γαρίδες, ντομάτα, κανέλα και καυτερό πιπέρι μεταξύ άλλων (Calle del Mondo, τηλ.: 0039 041 522 7220, www.osterialletestiere.it, από €20 το άτομο).



Il Ridotto
Ο σεφ Gianni Bonaccorsi επιλέγει προσωπικά τα υλικά που μπαίνουν στην κουζίνα του κι ετοιμάζει ψητό κουνέλι με αγκινάρες και μανιτάρια αλλά και μαύρα σπαγγέτι με αχινούς και καραμελωμένες πιπεριές (Campo SS. Filippo e Giacomo, τηλ..: 0039 041 5208280, www.ilridotto.com, από €40 το άτομο).



Prontopesce
Μυρίστε την αυθεντική Βενετία στην αγορά του Rialto κάνοντας μια στάση σε αυτό το delicatessen ψαρικών για δημιουργικό finger food με θαλασσινό άρωμα, όπως μπριός με καπνιστό τόνο και κρέμα αγκινάρας (San Polo 319, τηλ.:0039 041 8220298).



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;